Zangers

Douwe Bob

Boek Douwe Bob bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Douwe Bob bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Douwe Bob? Neem dan gerust contact met ons op.

Douwe Bob Posthuma is een Nederlands singer-songwriter. Hij won in augustus 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival, waar hij 11e werd.

Posthuma’s vader, Simon Posthuma, werd bekend met de ontwerpersgroep The Fool en zijn moeder was danseres. Hij begon op zijn zesde met het spelen van piano, vooral klassiek en jazz. Als singer-songwriter liet hij zich inspireren door countrymuziek en de muziek uit de jaren zestig en zeventig. Ook geeft hij zelf aan dat hij een vertegenwoordiger is van het Americana genre.

In 2012 deed hij mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hierin speelde hij de liedjes Standing here helpless, Icarus en, in de finale, Multicoloured angels. Bij dit laatste nummer werd hij begeleid door de begeleidingsband van Tim Knol. Hij won de finale, van onder andere mede-finalist Nielson, en bracht hierop volgend het nummer Multicoloured angels uit op single. Het nummer bereikte de 17e plaats in de Top 40 en de 11e plaats in de Mega Top 50. Die zomer was Douwe Bob onder meer te zien op Sziget in Boedapest en Songbird in Rotterdam.

Douwe Bobs debuutalbum, Born in a storm, verscheen op 3 mei 2013. Het merendeel van de nummers is geschreven tijdens een vakantie in Marokko met Matthijs van Duijvenbode. Het album verscheen op zijn eigen label Sweetheart of the Rodeo, dat hij vernoemde naar een album van The Byrds uit 1968. De single hiervan, You don’t have to stay, bereikte de 34e plaats in de Mega Top 50. Eind 2013 verscheen de documentaire Whatever Forever: Douwe Bob van Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis over Posthuma en de relatie met zijn vader, tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.

In januari 2015 brengt Douwe Bob een single uit met Anouk, ‘Hold Me’. Het nummer wordt een hit en is nog maar een voorloper van wat er nog meer op het menu staat: ook de singles ‘Sweet Sunshine’ en ‘The News’ slaan keihard aan. Daarnaast maakt hij bekend dat hij Nederland zal vertegenwoordigen voor het Eurovisie Songfestival 2016. Alsof dat nog niet genoeg is zet Douwe Bob Paradiso op z’n kop tijdens het 50 Jaar 3FM Feest.

Wilt u meer weten over Douwe Bob?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Douwe Bob is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Douwe Bob.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Douwe Bob ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Douwe Bob zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Douwe Bob

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens