Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Darkraver


DJ Darkraver is bekend geworden als mede-bedenker en promotor van de kreet “Hakkûh!”, een begrip dat wordt gebruikt voor de typische hardcore-/gabberdansstijl. Samen met DJ Gizmo wordt hij gezien als één van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Haagse hardcore-scene.

In 2005 scoorde Darkraver een grote hit met het nummer "Kom-tie Dan Hè!". Het nummer was vooral bij liefhebbers van jump populair en de videoclip was onder meer op muziekzender The Box een veel aangevraagd nummer.

Sweet begon zijn carrière als swingbeat-dj in Scheveningen, maar verdiende hier iets te weinig mee en werd daarom ook stripper/danser. In deze periode had Steve diverse wisselende baantjes, waaronder als bewakingsmedewerker in Leiden. Als stripper werkte hij in 1991 onder meer in de Rotterdamse club Parkzicht. In Parkzicht, waar volgens sommigen de Nederlandse hardcore house is ontstaan, kwam Sweet in aanraking met housemuziek. Hierdoor werd hij uiteindelijk ook dj. Hij werd daarbij al snel een van de populairste hardcore-dj's.[bron?] Hij viel ook op door zijn kledij en kapsels. Steve Sweet is vooral een pure publieks-dj. Verder staat hij bekend als Mr. Baco, vanwege zijn grote voorliefde voor deze mixdrank van cola en rum.

Rond 1997 is hij één van de dj's die weer in een wat langzamer tempo gaat draaien, waarmee ontstaat wat men New-school (Nu-school) is gaan noemen. De oudere, veel snellere stijl werd daarna Old-school genoemd. Intussen wordt onder Old-school vooral ook house uit de beginperiode verstaan. Samen met DJ Vince scoorde hij enkele grote clubhits zoals "Intelligent Hardcore" en "Thunderground".

Naast deze beide stromingen van de Hardcore draait Sweet ook hardstyle, jump, en op specifieke classics-feesten. Ook trad hij onder meer op tijdens één van 's werelds grootste dance-evenementen Sensation, in de Amsterdam ArenA.

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren