Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Don Diablo


Don Diablo werd geboren als Don Pepijn Schipper in Coevorden, een kleine stad vlakbij de Duitse grens in het oosten van het land. Daar woont hij nog steeds en hij voelt zich daar prima thuis. Hij heeft die rust van de provincie nodig om tot zichzelf te komen na de hectiek van de optredens in het weekend. Zijn artiestennaam is een overblijfsel uit zijn beginperiode toen beschouwden veel mensen de nieuwe muziek uit computers, 'house', als iets duivels (Diablo in het Spaans). En omdat de naam Schipper qua uitspraak niet echt lekker ligt in het buitenland waar zijn carrière eerder een vlucht kreeg dan in eigen land werd het Don Diablo.

Don Diablo: "Ik ben een perfectionistische (het is nooit goed en het kan altijd beter!), emotionele (ik kan enorm geraakt worden door een paar woorden, een beeld of een muziekstuk), idealistische (ik word door de mensen om mij heen wel eens vergeleken met Moby vanwege mijn manier van leven), vooruitstrevende (ik wil graag nieuwe, onbekende terreinen verkennen en niet te lang stil blijven staan bij dingen die ik reeds gedaan heb) eigenheimer (af en toe leef ik in een zelfgecreëerde wereld die soms misschien een beetje teveel afwijkt van de bestaande wereld)."

Maar dan wel een eigenheimer die zijn inspiratie uit het leven, de liefde, gesprekken met mensen, films en goede muziek van collega's haalt en dus wel degelijk de invloeden van buitenaf op zijn wereld serieus neemt. Een veelzijdige eigenheimer waar we de komende jaren veel van gaan zien en horen!

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren