Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Humberto Tan


Humberto Tan werd geboren op 26 oktober 1965 in Paramaribo, Suriname. 

Humberto rondde in 1985 het VWO af. Daarna studeerde hij Nederlands Recht in Amsterdam. Vervolgens werd hij omroeper voor de AVRO en presenteerde hij het programma Forza. Hij werkt voor de NOS sinds december 1993, eerst als presentator en bureauredacteur van het NOS-journaal. Tegelijkertijd was hij ook nog een aantal jaren werkzaam als juridisch medewerker. 

Humberto werkte als presentator en als bureauredacteur voor Studio Sport, daarnaast heeft hij zijn eigen kledinglijn. Humberto schreef in 2000 het boek Het Surinaams legioen, 1954-2000. 

Humberto is in 2003 een eigen kledinglijn begonnen. Tan, die in 1999 door het blad Esquire tot "Best Geklede Man" werd uitgeroepen, leent zijn voornaam aan een collectie zakelijke herenkostuums. Het opzetten van het merk "Humberto" was het idee van Riek Moorman, een van Nederlands bekendste detaillisten en een vriend van Humberto.

In 2004 presenteerde Humberto samen met Nance het Nationaal Songfestival.

Ook Humberto Tan kon de verleidingen van Talpa niet weerstaan. Het bekende Studio Sportgezicht stapte over naar de nieuwe tv-zender van John de Mol, waar hij samen met Wilfred Genee vanaf medio augustus 2005 het eredivisievoetbal zal presenteren. Ook gaat Humberto in een gloednieuw programma, samen met Jack Spijkerman, wekelijks terugblikken op de voorbije voetbalweek. De NOS is niet blij met het vertrek van Tan. De presentator had nog tot augustus 2006 een contract bij de publieke omroep, waar hij in het verleden ook het Journaal presenteerde. Humberto erkent dat het geen gemakkelijke beslissing was om NOS Studio Sport na twaalf jaar vaarwel te zeggen. 'Doorslaggevend was dat ik bij Talpa door kan groeien, omdat ik meerdere programma's ga presenteren. Bovendien trekt mij de dynamische sfeer van een nieuwe organisatie'.

Inmiddels is Humerto bij RTL4 onder contract. Hij is mede presentator bij het programma RTL boulevard. 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren