Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Muzicanka

Blaaskapel Muzicanka  legt zich toe op de Moravische en Böhmische blaasmuziek.

In ongeveer 3 weken tijd lukte het de initiatiefnemers om een complete enthousiaste bezetting bij elkaar te krijgen. Het was ook op de eerste lentedag, 21 maart 2011, toen er door zo’n 12 man/vrouw sterke samenstelling getoast werd op de start van de kapel.

Een nieuwe blaaskapel was een feit. In deze periode hebben de oprichters niet stil gezeten en hebben we ervoor kunnen zorgen dat de randvoorwaarden van deze nieuwe blaaskapel ingevuld konden gaan worden. Dit lukte door met de juiste mensen op de juiste plaats in contact te komen.

De invulling van de muzikanten is:

es-klarinet en bes-klarinet
drie trompetten/flügelhorns
tenorhoorn en bariton
trompet, trombone en bastrombone
bastuba en slagwerk
De muzikanten komen nagenoeg allemaal uit Midden- en Noord-Limburg. De muzikale leiding is vanaf het begin (2 mei 2011) in handen van trompettist Bas van Gestel.

Blaaskapel Muzicanka is in het bezit van een professionele geluidsinstallatie en een geluidsman, en een eigen lichtshow. Tevens zijn wij voorzien van een grote verzameling bladmuziek.

Tijdens optredens presenteert Blaaskapel Muzicanka een zeer afwisselend programma, waarin polka’s, walsen, sousedska’s en solistische nummers elkaar zullen afwisselen, maar we streven er met z’n allen naar om onze optredens voor het publiek een waar feest te maken, waarbij we de kwaliteit niet uit het oog willen verliezen.

Blaaskapel Muzicanka heeft voor een repertoire gekozen dat voor driekwart bestaat uit Moravische blaasmuziek en dat voor een kwart wordt aangevuld met mooie Egerländer en Böhmische blaasmuziek.

Blaaskapel Muzicanka kiest bewust voor muzikaal en instrumentaal met muziekwerken van diverse bekende componisten o.a. Zdenek Gursky, Miloslav Procházka, Ladislav Kubeš, Bohumír Kameník, Thomas Zsivkovits, Helmut Zsaitsits, Freek Mestrini en diverse Duitse en Nederlandse componisten en arrangeurs.

De belangrijkste doelstelling van ons is om vooral samen in een goede harmonieuze sfeer mooie blaasmuziek te maken, welke vanuit het hart gespeeld zal worden. Gezamenlijk proberen wij ervoor te zorgen dat onze muziek van een zodanig niveau gaat worden zodat deze een typisch eigen sound en “drive” gaat krijgen.

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren