Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Samantha Steenwijk


Samantha Steenwijk is op 12 april 1986 geboren in Voorburg.

De spontane en welbespraakte blondine groeit op in Rijswijk ‘onder de rook van Den Haag’ en gaat door het leven met een vrouw waar zij onlangs mee trouwde. Door haar spontane, ‘open’ persoonlijkheid en dijk van een stem is Samantha zeer geliefd bij de mensen en weet zij als geen ander grote en kleine zalen naar euforische hoogtes te brengen.

In 2013 waagt Samantha zich aan de nieuwste talentenjacht op SBS6; Bloed, Zweet en Tranen en behaalt glansrijk de finale. Teamcaptain Gerard Joling is meteen verliefd; “Dat zalmroze blousje met die glitters, dat Haagse accent en die geweldige stem!” “ Je bent een kroonjuweel en een talent op en top!” Daar krijgt Gerard gelijk in want in datzelfde jaar ontvangt ze een Buma NL nominatie voor beste talent èn beste zangeres waar ze in één adem met Glennis Grace word genoemd. Met deze positieve baggage zou Samantha het nog eens ver kunnen gaan schoppen.

Hoe het allemaal begon..
Vanaf haar achtste jaar gaf Samantha al een reeks badkamerconcerten voor pa en ma. Het vervolg was een grote Haagse talentenjacht waarin zij de finale bereikte. Die overwinning gaf haar de moed om verder te gaan en een aantal singles op te nemen.

Keihard onderuit
In 2009 maakt Samantha een vliegende entrée met ‘Kom ga mee met mij’. Dankzij dit vrolijke, catchy nummer wordt ze talent van de maand op het themakanaal TROS Sterren.nl en mag zij een optreden verzorgen in het voorprogramma van Gerard Joling te Spaarnwoude. Dat ze bij opkomst tijdens het concert keihard onderuit gaat is ze dan ook weer snel vergeten. Samantha; “ Dit was een complete nachtmerrie. Ik kon wel janken maar wilde mezelf niet laten kennen en ging dus (met een gekneusde pols) quasi vrolijk verder zingen. Je kijkt er enorm naar uit en dan heb je ineens zo’n Anneke Gronloh momentje.. “Achteraf moesten we er keihard om lachen want het is typisch iets voor mij om zoiets mee te maken” “ Het applaus van het publiek na mijn optreden was oorverdovend”

Andere grote evenementen zoals het Mega Piraten Festijn in het GelreDome, Go Apres Ski in Ahoy volgen. In 2013 behaalt Samantha de finale van het SBS6 programma Bloed Zweet & Tranen. Gesteund door teamcaptains Gerard Joling en Roxanne Hazes gooit Samantha hoge ogen. Haar BZET single ‘Zonder jou’ (geschreven door Han Koreneef) behaalt de 11e positie in de charts.

Toekomst
De toekomst staat in het teken van nieuwe muziek, hard werken en veel optreden.
Voor de goede orde: met ontzettend veel plezier en enthousiasme!

Op 14 maart lanceert Samantha haar nieuwe single ‘Hou toch van mij’. Het nummer is lekker dansbaar en heeft volgens insiders Vaya Con Dios achtige sferen, iets wat Samantha goed past met haar krachtige stemgeluid.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren