Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Semino Rossi


Semino Rossi is op dit moment missschien wel een van de grootste sterren binnen het traditionele Schlagergenre. Geboren in Rosario, Argentinië, kwam hij in 1986 in Oostenrijk terecht, waar hij werk kreeg als zanger in een hotel.

Nadat hij de jaren daarna doorbracht, afwisselend in Spanje / Oostenrijk, vestigde hij zich uiteindelijk definitief in Innsbruck. Semino Rossi was ondertussen lid geworden van de Worldmasters latijns-amerikaanse dansen met als hoogtepunt toen hij in 2001 werd gekroond tot Weltmeister in de Latijn-amerikaanse muziek op het WK in Japan. Datzelfde jaar ondertekent Semino Rossi bij platenmaatschappij Universal en in 2004 bracht hij zijn eerste Duitstalige LP uit getiteld ?Alles Aus Liebe?. ?Tausend Rosen für Dich? volgde een jaar later, kwam terecht in de Duitse top tien en gaf daarmee gestalte aan de rijzende ster ?Semino Rossi?.

Semino Rossi kwam in 2005 met een zomeralbum, echter zijn grootste succes tot op heden is het winnen van de ECHO en de Oostenrijkse Music Awards. In 2010 was Rossi nog te bewonderen op het Schlagerfestival in Kerkrade.


 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren