Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Ralf Mackenbach


Het is snel gegaan met de carrière van Ralf Mackenbach.(1995)

Het is alweer vier jaar geleden dat Ralf op 13 jarige leeftijd het Junior Songfestival won met zijn nummer ‘Click Clack’ en hiermee ook de Europese overwinning later dat jaar wist binnen te slepen in Kiev.

Zowel in Nederland als België werd de single een grote hit en stond wekenlang in de top tien van de verschillende hitlijsten.

Ralf, die naast zingen ook acteert en danst, vliegt de hele wereld over om te verschijnen in verschillende tv-programma’s. Hij sleepte zijn eerste muziekcontract binnen bij EMI Music. Het eerste album bereikte de Gouden Status en bevat naast zijn hit, ook de single ‘Doe de Smoove, waarmee hij een officieel Guinness World Record vestigde en een ware dansrage in Nederland ontketende. Ook krijgt hij zijn eigen reallifesoap ‘Ralf for Real’.

Het tweede album ‘Moving On’, een mix van Engelstalige en Nederlandstalige songs, bevat de hits ‘Dance’, ‘Vandaag is het Feest!’ en ‘Samen Sterk’, de titelsong van de bioscoopfilm van kinderhelden ‘Joris&Boris’. Ook speelt Ralf zelf een rol in deze film die juli 2012 in première ging.

Ralf, die al voor zijn deelname aan het Junior Songfestival flink actief is met zingen oa in de musicals ‘Tarzan’ en ‘Beauty and the Beast’, wordt door zijn plotselinge populariteit gevraagd voor de meest uiteenlopende leuke klussen. Zo spreekt hij stemmen in voor verschillende kinderseries zoals Zack& Cody (Ralf is Zack) en stemmen in films als “Heksje Lilly’, De kronieken van Narnia en de stem van Wickie de Viking in beide bioscoopfilms.

Als jurylid is Ralf te zien en te horen op TV in het door Albert Verlinde bedachte programma ‘My Name Is…’ En niet alleen privé is de zanger/entertainer verzot op schermen, wake boarden, skiën en dansen (dansopleiding Fontys Hogeschool Tilburg)

Hij liet hij Nederland zien verrassend goed te kunnen schaatsen in de tv-show ‘Sterren dansen op het ijs’ en schoonspringen in de tv show "Sterren Springen".Ralf is een graag geziene gast in meedere tv programma-s en radioshows.(oa Killer Karaoke)Ralf heeft als DJ een eigen radioshow bij de Efteling Radio.

Tussen al deze leuke klussen door heeft Ralf zijn VWO diploma op het St Joris College Eindhoven gehaald en gaat hij op de TU -e Technische Natuurkunde studeren. In zijn vrije tijd kijkt hij het liefst een goede film , speelt een game met vrienden of is aan het werk met muziek (nieuwe nummers voorbereiden )

Ralf is weer een stukje verder op de trap naar volwassenheid en dat is zeker merkbaar op zijn derde album Seventeen, dat in oktober 2012 uitkwam bij platenlabel Cloud 9 Music. Voor dit album werkte RALF niet alleen met vaste producers als de Future Presidents en Eric van Tijn & Jochem Fluitsma, maar ook met nieuwe toonaangevende DJ’s is Ralf zelf aan het schrijven en componeren! 6 september 2013 kwam de single "Disco Dude" uit een muziekstijl uit de Disco tijd (80-s) .Ralf schreef deze hit samen met Wouter Vander Veken een Belgische producent.

Februari 201 kwam zijn Nederlandstalige single "Vandaag" uit,een vertaling van de engelstalige track "Today" van Ralf-s 3e album.

Mei 2014 ging Ralf een samenwerking aan met producenten van Sonic Solutions hieruit kwam zijn volwassen engelstalige Dance track "Over You" die al heel snel op no 1 stond in de KidsTop20!

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren