Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Ernst, Bobbie en de rest


Spannende avonturen, 2 vrolijke helden, swingende muziek, veel lachen, een beetje educatie, veel kattenkwaad en zeker geen geweld zijn de ingrediënten van deze populaire kindershow. In 30 minuten Ernst, Bobbie en de Rest helpen, zingen, verzinnen en joelen de kinderen mee, zelfs de aanwezige ouders spelen een rol, want interactief is het zeker!

De makers van Ernst, Bobbie en de rest, Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende, begonnen in 1987 met het maken van kinderliedjes en programma's voor de kinderen van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag. In deze tijd legden zij de basis voor het programma Ernst, Bobbie en de Rest. Bijna 2 jaar later zag KinderNet 5 het programrna van Ernst en Bobbie en vroeg hen bij de kinderomroep in dienst te treden. Vanaf die tijd waren zij medeverantwoordelijk voor de programma-aankoop en werkten zij mee aan de programmering van KinderNet 5. Hoewel zij op dat moment geen eigen televisie-programma meer hadden, bleven zij wel optreden met hun theaterprogramma. Door hun redactiewerk bij KinderNet 5 zagen zij door de jaren heen duizenden uren kindertelevisie aan zich voorbijtrekken. Op basis van hun jarenlange speelervaring en de enthousiaste reacties van de kinderen tijdens de theatershows besloten zij in 1997 tot het maken van "Ernst, Bobbie en de Rest, Avonturen in de dierentuin".

Het doel hierbij was een spannend avonturenprogramma te maken met twee 'helden' in de hoofdrol, waarbij dieren en vrolijke muziek in iedere aflevering een belangrijke rol spelen. Ook moeten de kinderen bij "Ernst, Bobbie en de Rest" iets opsteken over de leefgewoontes van de verschillende dieren maar ......... spanning en humor staan voorop. Het programma overtrof hun stoutste verwachtingen, want al direct vanaf het begin was Ernst, Bobbie en de rest een enorm succes. Vaak zelfs een van de best bekeken programma's op Kindernet.

Elke vakantieperiode is het mogelijk Ernst en Bobbie tegen te komen, want dan raast de Ernst, Bobbie en de rest Show door heel Nederland. In een grandioze show maken Ernst en Bobbie allerlei avonturen mee, en de kinderen………die helpen mee, zingen mee, verzinnen mee en joelen mee, want interactief is het zeker! Jaarlijks goed voor zo'n 120.000 bezoekers.

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren