Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Corry Konings


Corry Konings

Op 15-jarige leeftijd zong Konings als zangeres van De Mooks. Ze werd ontdekt door Ries Brouwers die haar voorstelde aan Pierre Kartner die haar vervolgens aan de band De Rekels koppelde. Als Corry en de Rekels maakte ze furore met het lied Huilen is voor jou te laat in 1970. Dit nummer heeft tot 27 mei 2014 (43 jaar lang) op # 1 in de Nederlandse Top 40 allertijden gestaan. [bron?]Twee jaar later startte ze een solocarrière waarin ze met nummers als Ik krijg een heel apart gevoel van binnen, Jij weet toch wel wat liefde is,Hoe je heette dat ben ik vergeten, Je Moedertje en Adios Amor scoorde. In 2004 kwam Konings nog eenmaal met De Rekels bij elkaar voor een reünie.
In mei 2007 liet Konings in de regionale krant de Gelderlander weten dat ze nadenkt om in 2009 afscheid te nemen als zangeres. Het is dan precies 40 jaar geleden dat ze voor het eerst in de hitparade stond. In maart 2008 meldde Konings dat ze haar jubileum groots wilde vieren met een concert in het NAC-stadion in haar geboortestad Breda. Deze plannen bleken financieel niet haalbaar, waarna de zangeres haar jubileum vierde op 19 juli 2009 op het Chasséveld in Breda.
Vanwege haar artiestenjubileum werd bedacht dat Konings in 2009 een eigen achtdelige reallifesoap zou krijgen.
Ze heeft de titelsong voor de film New Kids Nitro gemaakt in 2011. Het nummer heet Hoeren Neuken Nooit Meer Werken. Nadat de single een succes werd, verscheen er al gauw een Duitse versie, getiteld Huren Bumsen Nie Mehr Schuften. Het opmerkelijke nummer zorgt in de (sociale) media voor veel discussie.
Het nummer Huilen is nu voor jou te laat, uit 1970, stond na het jaar 1970 op 7 in de allertijden lijst van de Top 40. Na 2011 valt het nummer net buiten de top 10, doordat Rolling in the Deep en Happiness de top 10 in stegen. Sinds 2012 staat het nummer op 13 in de lijst en is het niet meer de grootste Nederlandstalige hit uit de lijst, dit is nu Ik neem je mee van Gers Pardoel.

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren