Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Rob Zorn


Op 9 november 1965 komt Rob Zorn op de wereld, hij wordt geboren in Haarlem, waar Rob ook zijn jeugd slijt. Als hij een jaar of 15 is besluit hij niet langer op school te willen zitten en gaat werken als leerling pikeur, daar werkt hij 5 jaar met paarden met veel plezier. Eerst op een privé stal in Elswout en later bij een open manege waar mensen en een privé paard konden stallen en privé les en open paardrijles konden nemen, dit was in Bentveld.

In 1986 kwam Rob zijn eerste single “Het is voorbij” uit, deze single werd uitgereikt door niemand anders dan André Hazes. Met deze single kreeg Rob een goede bekendheid bij de regionale radio. Rob ging dan ook door heel Nederland en België met de toen zo geheten piratentoer. Rob zijn single “Het is voorbij” werd bij deze zenders goed en veel gedraaid, ook Paul de Leeuw viel deze single op, wat resulteerde in een interview. 

Vandaar dat er gedacht werd aan de volgende single, met deze single ging het ook voor de wind tot Rob in 1987 uitkwam met “Er gaat een trein naar niemandsland” deze single werd opgepakt door Jan Rietman, waardoor deze single binnen kwam in de Top 100, er volgde nog meer singles. Tot er in 1991 de single Meisjes verscheen, die in dezelfde week plaat der Nederlander werd in het programma van Frits Spits “De avondspits” van Radio 3.

De single kwam binnen in de Top 40 en is daar ook een aantal weken in blijven staan. Rob werd een veel gevraagd artiest, ging alle discotheken, feesten en partijen af, niets was te gek, van grote tot kleine feesten, overal waar Rob verscheen was het een groot feest. Rob Zorn is bij caféhouders, dancings, feesten en partijen een graag geziene gast. Met de single “Ik doe wat ik wil” , geschreven door Emile Hartkamp. 

Ook met het laatst verschenen album “Ik wil wat ik doe” is Rob Zorn de komende jaren verzekerd van, zoals hij zelf zegt, fantastisch werk. Rob maakt ook nog in 2001 het nummer “Toet toet toet” waarmee hij met de carnaval iedere zaal op zijn kop zet en de b kant van de singel “Ik sta weer in de file” weken lang iedere morgen gedraaid wordt bij Noordzee Fm.

Op 23-9-2004 komt Rob zijn idool en grote voorbeeld André Hazes te overlijden, waar Rob helemaal kapot van is, bijna 1 jaar na het overlijden van de volksheld André Hazes, schrijft Rob zijn eerbetoon aan André. 

Het nummer heet “Diep in mijn hart.” De productie is in handen van Jacques Verburgt. Rob schrijft het nummer op de muziek “You were always on my mind” een nummer dat Rob kent van nog een idool van Rob, Elvis Presley. Het nummer “Diep in mijn hart” wordt bij de fans van André warm onthaald en na een stemming op www.andréhazesfan.nl is dan ook heel snel duidelijk dat de mensen massaal kiezen voor het mooie eerbetoon van Rob. 

 

2007

Na precies 20 jaar in 2007 kwam Rob Zorn opnieuw uit met de single “Er gaat een trein naar niemandsland” die in de studio van Manfred Jongenelis opnieuw opgenomen is, samen met het nummer “De vleugels van mijn dromen” die een dubbele a kant vormde op de  single. Laten we zeker niet vergeten de DVD, die ook in 2007 verschenen is, met 12 echte lekkere Zorn klassiekers. 

 

2009

In 2009 komt Rob Zorn eindelijk weer met een nieuwe single “Alles wat ik vraag” die gelijk werd bestempeld als de kroegenhit van 2009.

De tweede single “Wie denkt er dan aan mij”  bij de Tros op Radio 2 uitgeroepen tot Kroegkneiter en bij Radio NL en TV Oranje Hollandse Nieuwe werd, laat de mensen in  kroegen en zalen massaal meezingen.

Als klapper in 2009 is er ook het nieuwe album van Rob, die als titel ook “Alles wat ik vraag” mee krijgt, een album waar de Nederlandstalige muziekliefhebbers hun vingers bij af kunnen likken, zo staan er op het album zeer gevoelige nummers, maar ook heerlijke vlotte nummers, tezamen maken ze dit album tot een topper, zorg dus dat  het album van Rob Zorn in je bezit komt.

 

2010

2010 laat Rob Zorn weer van zich horen, de single “Neem jij maar een ander in de maling” staat hoog in de Nederlandstalige top 30, en weer hoog in de top 100, de single bij radio NL uitgeroepen als “Hollandse Nieuwe”  daarna kwam  de zomer single, “Vandaag dat is m’n dag” uit  die ook hoog in de top 100 en top 30 top 20 enz enz stond. Rob laat zich volop horen en zien door heel Nederland met de radiotour en de optredens.     

 

2011 

Ook nu komt Rob in april weer met een nieuwe klapper, als we nu al zien wat er in het land gebeurt met de nieuwe single, massaal zingen de mensen gelijk mee, met het nummer “Nou en” weer een echte kraker met een leuke stoute clip, waar Rob best eens hele hoge ogen mee kan gaan gooien, weer een rede om Rob Zorn op jouw feest te boeken.  

In het najaar van 2011 verrast Rob vriend en vijand met een balled, je zou denken dat Rob verder zou gaan met het vlotte repertoire, maar nee Rob zou Rob niet zijn en doet wat zijn gevoel hem ingeeft en komt uit met het super mooie en gevoelige nummer “Ik weet nu dat er een God bestaat” een liedje dat hij samen schreef met Frank van Etten, de reacties zijn niet mis en de recensies zijn geweldig, een liedje dat zo geschreven zou kunnen zijn door André Hazes.

Anderhalf jaar nadat Rob zijn gabber en geluidsman Henk Kromjong in Spanje een ongeluk kreeg met de 3 wielige motor, komt Henk nadat hij anderhalf jaar lang in coma lag toch nog te overlijden, Henk was ook meer dan 25 jaar de vaste geluidsman van André Hazes. Rob maakte vele dingen mee met Henk, zo deden ze door heel Nederland de optredens, maar ook ging Henk met Rob naar Mustique, een heel klein privé eiland vlak bij Barbados, o.a heeft Mick Jagger er een huis, Henk en Rob hadden dezelfde humor. 

Leuke anekdote is: Rob zo bang om te vliegen, vliegt samen met Henk naar Barbados voor een optreden, vlucht 9 uren, Rob die onder de slaapmedicatie zat, komt door de angst maar niet in slaap, ja na 6 uur vliegen lukt dat eigenlijk, waarop Henk Rob aanstoot en zegt "WE VLIEGEN" Henk heeft de laatste 3 uur continu zitten lachen en Rob, nee die sliep niet meer, maar zat ook de laaste paar uur stijf in de vliegtuigstoel. 

Het gemis is dan ook heel erg groot, Rob maakte speciaal het nummer "Voel" voor Henk, dit nummer staat op You Tube. Henk R.I.P.

 

Maart 2012  

Rob komt weer met een knaller van een single, het nummer "Dat weet iedereen" is wat de kenners zeggen weer een echt Rob Zorn liedje, een liedje wat past in de tijd waar we in leven, de eerste regel van het nummer "Wankelende tijden maakt ons sterker" is krachtig en maakt gelijk duidelijk dat Rob ook weer een boodschap heeft, iets wat je eigenlijk altijd weer terug vindt in een Zorn liedje, de kracht spettert weer van het nummer af, zoals we van Rob gewend zijn, ook dit keer denken we dat Nederland dit liedje massaal omarmt en vrolijk mee zal zingen. "Dat weet iedereen" is vanaf 15 maart te downloaden bij iedere download site  

 

April 2013

" Leven hoe ik leven wil"  dat is de nieuwe single die Nederland eigenlijk van dag 1 mee kan zingen, een echt Zorn nummer dat hem op het lijf geschreven is, een super mooie notering in de top 100, top 30, top 20, enz enz is dan ook het resultaat, op de radio is deze plaat zeer geliefd, dat blijkt uit alle playlisten waar Rob op te vinden is, ook in alle kroegen van Nederland hoor je deze knaller klinken en de aanwezige mensen zingen het volmondig mee, dus ook in 2013 laat Rob Zorn weer een visitekaartje achter in de muziekwereld. 

 

 

2014

Ook in 2014 komt Rob weer met een verrassende single “Vol van spijt” een nummer wederom op zijn lijf geschreven door Frank van Etten, een pakkend nummer waar Rob zich in herkend, maar ook vele mensen die zich terug kunnen vinden in het nummer, deze plaat is dan ook heel snel “Paradeplaat” bij Sterren.nl van de Tros, en bij bijna alle radiostations in Nederland komt deze single op de A rotatie te staan, in de kroeg wordt ook het nummer “Vol van spijt” weer volmondig meegezongen!!

Komt ook het nummer "Dat maak ik zelf wel uit" een tekst wederom op het lijf geschreven door Pascal de Vormer, het nummer is al snel een echte meezinger in het land. Dan op 21-12-2014 staat ineens de wereld even stil voor Rob, zijn broer Andre Zorn maakt op 20-12-2014 zelf een eind aan zijn leven, Andre was depressief en zag geen andere uitweg meer, Rob die zelf net opklom uit een jaren lang durende depressie, klapte in één keer weer terug, het ongeloof was niet te bevatten, in 2015 maakte Rob dan ook geen single, wel nam hij voor zijn broertje het nummer "Zullen we maar vergeten" op, Andre R.I.P.

 

2016

De single "Denk wat je denken wil van mij" geschreven door Pascal de Vormer komt uit en wordt geweldig ontvangen door de radio's in Nederland, maar ook de kroegen doen volop mee en draaien deze plaat veelvuldig, op Facebook delen mensen ook massaal het nummer en het is daarom op de optredens van Rob een feest met dit nummer. Op deze single staan nog twee nummers, één daarvan speciaal voor Danielle zijn vrouw, dit nummer heeft de titel "Engel in de nacht" Track 3 op de single is het nummer speciaal voor zijn broer Andre, "Zullen we maar vergeten"

 

2017

Rob komt met de single "Leef de dag met een lach" en die komt bij Rob ook echt weer, veel langer en vaker raakt Rob van het depressief zijn af, dit ook na de tip om CBD (wietolie) te gaan gebruiken, de dagen, weken, maanden, krijgen weer kleur, dus dit nummer en de titel zijn en waren bewust geschreven en gemaakt voor Rob, wederom door Pascal de Vormer, toen Rob Pascal belde met het verzoek voor een vrolijke en gezellige single, schreef Pascal deze super leuke meezinger, en weer stond Rob bij de meeste radio's op de A rotatie.

 

2018

"Geniet ervan" is de titel en het nieuwe motto van Rob zijn nieuwe single, weer belt Rob Pascal de Vormer en hebben ze het erover waar het zo ongeveer over moet gaan, Pascal die inmiddels Rob wel een beetje kent, komt weer met een klapper, "Geniet ervan" een dijk van een nummer, 1 keer horen is meezingen, en ja dat doen de mensen massaal op de optredens van Rob Zorn, daarom is het ook zeker niet gek, als je echt feest wil, van Zorn tot Hazes, boek dan gewoon Rob Zorn.

Tjeerd van www.my-dolly.com heeft Rob gevraagd of hij in is voor iets geks, en ja wat denken we zelf, tuurlijk Zorn zou Zorn niet zijn, als hij niet altijd iets heeft of gek doet,officieel kwam op 10 oktoter de single "My Dolly" uit, echter op 2 oktober was de single al primeur bij Radio NL in het programma van Hessel Wijkstra, op 10 oktober zelf, de dag dat de single uitkwam, stond deze bij Radio NL gelijk op de B rotatie, de reacties en recentie's zijn weer buitengewoon, de mensen omarmen "My Dolly" met beide armen en de internet radio's draaien Rob Zorn massaal, My Dolly is er ook in een Carnavals-Party-feestversie. Tekst en muziek: Pascal de Vormer. 

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren