Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Lil Kleine


Lil Kleine
Lil Kleine is DE hit van dit moment! De track ‘Drank en Drugs‘ samen met Ronnie Flex is razend populair, met name onder de tieners. Binnen vier weken wist de track met de opmerkelijke videoclip meer dan 4 miljoen views op YouTube te bereiken. Ook in het buitenland blijft het nummer niet onopgemerkt. Onder andere in België, Duitsland, Denemarken en op de Nederlandse Antillen scoort ‘Drank en Drugs’ een goede ranking op de lokale hitlijsten. Het nummer ‘Drank en Drugs’ staat op het album New Wave van het label Top Notch wat in april 2015 werd gepubliceerd. Het album is het resultaat van een muzikaal samenkomen met Nederlands beste rappers, waaronder Lil Kleine. Hij heeft een enorm groot aandeel in dit abum. New Wave ontving in augustus 2015 een gouden award voor de verkoop van meer dan 20.000 exemplaren van het album, inclusief de gouden, platina en triple platina single awards voor o.a. zijn hits ‘Investeren in de Liefde‘, ‘Hoog/Laag‘, ‘No Go Zone‘, ‘Zeg dat niet‘ en natuurlijk ‘Drank en Drugs‘.

Lil Kleine, artiestennaam van Jorik Scholten (1994), begint met acteren, dansen en rappen op zijn achtste. Zijn talent wordt al vroeg opgemerkt door rapper Lange Frans die hem tot op de dag van vandaag op zowel zakelijk als creatief gebied adviseert en onder zijn hoede neemt, en met succes! Hij vervulde verschillende (bij)rollen in speelfilms en series en was onder andere te zien in de speelfilm ‘Diep’, de televisieserie ‘van Speijk’, de dramaserie ‘van God Los’ en leverde een gastbijdrage aan de titelsong van de jeugdfilm ‘de Groeten van Mike‘. De carrière van Lil Kleine komt in een stroomversnelling dankzij de deelname aan een aflevering van het televisieprogramma “Ali B op volle toeren”. Rapper Ali B koppelt hem aan zanger Danny de Munk. Samen met producer Eric van Tijn nemen zij een nieuwe versie op van ‘Tuig van de Richel‘ en behaalt vervolgens de eerste plaats van de Nederlandse iTunes.

Lil Kleine maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Kenmerkend voor het werk van de rapper is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten.

Topdown Tour 2016
Lil Kleine start in februari 2016 met zijn TOPDOWN TOUR! Een tournee langs alle grote poppodia in Nederland. Uiteraard komen al zijn grote hits voorbij tijdens de drie uur durende show. Wie natuurlijk niet kan ontbreken is Ronnie Flex, hij reist het grootste deel mee als support act. Check alle data en locaties van de TOPDOWN TOUR!


 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren