Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Brainpower


De reputatie van de tweetalige pionier Brainpower spreekt voor zich: een uniek kwaliteitsmerk van een toegewijd artiest die tijdens zijn carrière tot nu toe maar liefst 50 gouden/platina platen & awards op zijn naam mocht zetten. Zijn talloze hits zitten in de geheugens - en vooral de harten van meerdere generaties gegrift.

Na ruim 1 miljoen platen verkocht te hebben als artiest/songwriter blijft de ontwikkeling van deze woordkunstenaar evident. In 2018 wint hij zelfs zijn eerste prijs in Amerika: De Global Peace Song Award voor zijn single “All The Same”. Er verscheen tevens een Limited Edition Brainpower microfoon in samenwerking met het wereldwijd gerenommeerde merk sE electronics.

Zijn nummer “Animal Sauvage” is te horen in de blockbuster “The Equalizer 2” met Denzel Washington. Het unieke is dat hij hiervoor werd gevraagd. De film behaalt zowel de nummer 1 positie in Amerika als in Nederland. De afgelopen periode verschenen er veel nieuwe singles, in het Engels en in het Nederlands, waarvan er een aantal geproduceerd werden door Willie B 

Brainpower tourde de laatste jaren door Nederland, België en het Caribisch gebied. In April 2019 ontving hij nog een award in België bij MNM Radio om te vieren dat hij de eerste Nederlandstalige Hip Hop artiest ooit was die de nummer 1 positie behaalde in de drie grootste charts van België èn Nederland.

Naast gepassioneerd artiest is Brainpower tevens producer, label-eigenaar en ondernemer. Als songwriter werkt hij met (en voor) andere artiesten en projecten in binnen en buitenland. Hij is tevens regelmatig te zien op televisie (bij oa RTL) vanwege zijn enorme muziek-, film- en popcultuur-kennis. Verder is hij doctorandus in de Communicatiewetenschap en verzorgt hij ook als inspirator lezingen: hij een veelgevraagd spreker voor Masterclasses en workshops.

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren