Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Danny Vera


Danny Vera is de artiestennaam van Danny Polfliet, een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter in het genre americana. In 1995 kocht hij in New Orleans zijn eerste gitaar. Hij begon met het zingen van covers, maar ging ook eigen nummers schrijven. Hij studeerde aan de Rockacademie in Tilburg. In 2000 won hij met zijn eerste band Till Dawn de Zeeuwse Belofte.

In 2002 kreeg Danny een contract bij Universal Music en een jaar later bracht hij zijn eerste album uit. De resultaten vielen tegen en Universal Music haakte af in 2004. Danny Vera ging door en maakte in eigen beheer een nieuw album. Zijn derde album Ordinary Man nam hij in zijn eigen studio op.De nummers 1000 Miles, El Veracone en Hold on a While werden gebruikt in de bioscoopfilm Kapitein Rob en het geheim van Professor Lupardi. In 2009 nam hij in Nashville zijn vierde album Pink Flamingo op. Van het opnameproces werd een documentaire gemaakt.

Dankzij muziekliefhebber Johan Derksen werden Danny Vera en zijn band de vaste huisband van het programma Voetbal Inside. Van 2011 tot en met 2014 waren ze op dezelfde zender ook huisband van Tour du Jour.

Het nummer Headin' for the city dat Danny schreef en zong voor de Royal Club reclame stond zeven weken stond op nummer 10 in de iTunes top 100. In 2014 werd Vera door het mannentijdschrift Esquire uitgeroepen tot best geklede man van Nederland.

In totaal heeft Danny Vera nu negen albums uitgebracht en twee dvd's van live optredens

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren