Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Daniel Lohues


Daniël Lohues wordt geboren op 16-02-1971 in Emmen. Zijn vader, organist en dirigent, neemt hem al vroeg aan de hand om de eerste muzikale stapjes te zetten. Als kleine jongen begeleidt hij op het Maarschalkerweerd orgel in de R.K te Erica wekelijks het kinderkoor en later het jongerenkoor alsmede de volkszang. Als de pubertijd zich aandient raakt Daniël geobsedeerd door de gitaar. Hij leert zichzelf spelen. Vindt zijn voorbeelden in the Beatles, the Rolling Stones, Bob Dylan, Prince, Pink Floyd en Robert Johnson.

Met wat vrienden uit de buurt begint hij zijn eerste band. De eerste optredens vinden plaats op verjaardagfeestjes en feestavonden van de huishoudschool in Klazienaveen. Als hij negentien is, wordt hij gevraagd om bij The Charlies te komen spelen. Een populaire band die standplaats Emmen had verruild voor Utrecht. Hij pakt zijn gitaar en zijn tas en vertrekt naar die grote stad. The Charlies maken een CD, treden veel op en komen op de radio en de tv. Daniël begint liedjes te schrijven in de taal van thuis. Optredens worden talrijker en groter. Met zijn band Skik staat hij op Pinkpop en ziet een groeiende schare enthousiaste fans ontstaan door het hele land. Jarenlang is het Skik wat de klok slaat.

Dan besluit Daniël dat het hoogste tijd is voor iets anders. Hij gaat produceren en songs schrijven voor anderen. Ondermeer Guus Meeuwis, Paul de Leeuw, Jenny Arean, Freek de Jonge en Kinderen voor Kinderen nemen Lohues’ songs op. Hij schrijft een lied voor de film ‘Van God Los’, maakt muziek bij commercials en begint met het wekelijks schrijven van een column voor het Dagblad van het Noorden. Op dit moment schrijft Daniël filmmuziek en een boek genaamd “afscheid van de Blues’.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren