Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Douwe Bob


Douwe Bob Posthuma is een Nederlands singer-songwriter. Hij won in augustus 2012 de eerste editie van de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland op het Eurovisiesongfestival, waar hij 11e werd.

Posthuma's vader, Simon Posthuma, werd bekend met de ontwerpersgroep The Fool en zijn moeder was danseres. Hij begon op zijn zesde met het spelen van piano, vooral klassiek en jazz. Als singer-songwriter liet hij zich inspireren door countrymuziek en de muziek uit de jaren zestig en zeventig. Ook geeft hij zelf aan dat hij een vertegenwoordiger is van het Americana genre.

In 2012 deed hij mee aan de talentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. Hierin speelde hij de liedjes Standing here helpless, Icarus en, in de finale, Multicoloured angels. Bij dit laatste nummer werd hij begeleid door de begeleidingsband van Tim Knol. Hij won de finale, van onder andere mede-finalist Nielson, en bracht hierop volgend het nummer Multicoloured angels uit op single. Het nummer bereikte de 17e plaats in de Top 40 en de 11e plaats in de Mega Top 50. Die zomer was Douwe Bob onder meer te zien op Sziget in Boedapest en Songbird in Rotterdam.

Douwe Bobs debuutalbum, Born in a storm, verscheen op 3 mei 2013. Het merendeel van de nummers is geschreven tijdens een vakantie in Marokko met Matthijs van Duijvenbode. Het album verscheen op zijn eigen label Sweetheart of the Rodeo, dat hij vernoemde naar een album van The Byrds uit 1968. De single hiervan, You don't have to stay, bereikte de 34e plaats in de Mega Top 50. Eind 2013 verscheen de documentaire Whatever Forever: Douwe Bob van Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis over Posthuma en de relatie met zijn vader, tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam.

In januari 2015 brengt Douwe Bob een single uit met Anouk, 'Hold Me'. Het nummer wordt een hit en is nog maar een voorloper van wat er nog meer op het menu staat: ook de singles 'Sweet Sunshine' en 'The News' slaan keihard aan. Daarnaast maakt hij bekend dat hij Nederland zal vertegenwoordigen voor het Eurovisie Songfestival 2016. Alsof dat nog niet genoeg is zet Douwe Bob Paradiso op z'n kop tijdens het 50 Jaar 3FM Feest.

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren