Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Henk Westbroek


Henk Westbroek, geboren 27-2-1952 en getogen Utrechter in hart en nieren, werd in de jaren ’80, samen met René Meister en Henk Temming, bekend met “Het Goede Doel”. Niet alleen als zanger maar ook als (co-)auteur van diverse hits. In de jaren ’80 werd ‘Het goede doel’ samen met de groep ‘Doe Maar’ gezien als één van de belangrijkste Nederlandstalige groepen. ‘Het goede doel’ won ook diverse prijzen waaronder een zilveren harp en de Gouden Notenkraker.

‘België’ en ‘Vriendschap’ van het Goede Doel, ‘Toveren’ van Herman van Veen, ‘Vrede’, het songfestivalliedje van Ruth Jacott, ‘Mag ik naar je kijken’ van Marcel de Groot en ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van Rene Froger, zijn maar een paar van de ontelbare hits die van Henk afkomst zijn. Sinds 1992 is Henk Westbroek op de solotour, wat hem tot nu toe 4 cd’s opleverde en diverse hits zoals ‘Loods me door de storm’, en ‘Zelfs je naam is mooi’, welke tientallen weken in alle toonaangevende hitlijsten stond. Henk is iemand die plezier heeft in de dingen die hij doet: zanger, presentator bij RTV Utrecht, en kroegbaas. Hij is op vele markten thuis en doet dit met veel plezier. Tevens geniet hij op al deze fronten grote bekendheid.

Dat Henk plezier heeft in zijn vak, was in 2009 wekenlang te zien bij de Tros in ‘De beste zangers van Nederland’. Samen met Gordon, Danny de Munk, Albert West, Thomas Berge en Nick en Simon vertoefde Henk een week lang in een villa op Ibiza. Tijdens de afleveringen zongen de artiesten elkaar repertoire waarna de beste vervanger werk gekozen. Met zijn jarenlange ervaring, grappige anekdotes en welgemikte grappen word Henk gezien als een icoon van de Nederpop- historie.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren