Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Henny Thijssen


Henny Thijssen, die door zijn vakbroeders "De snik" wordt genoemd, schreef gouden en platina nummers voor o.a. André Hazes, Frans Bauer & Corrie Konings, Marianne Weber, Frank van Etten, Koos Alberts. Tino Martin en vele anderen. Henny staat nu zelf ook weer op de buhne met liedjes van zijn nieuwe album en "oude" gouden succesnummers. 

Henny won in 1988 met de band "East Coast" en het nummer "Save our Planet" het alternatieve Wereld Songfestival in Bratislava voor Nederland. Hij schreef, componeerde en produceerde toen zijn eerste album ''Gold Night". Hij schreef, componeerde en produceerde in 1998 zijn tweede album "Tastbaar" en weer 10 jaar later in 2008 zijn derde en nieuwste album "Levensecht". 

Verder deed Henry in 2020 ook mee aan het programma The Voice Senior. Finalisten Hein Migchelbrink, Rosy Pereira, Evert Braumuller en Henny Thijssen schoven aan bij Jinek, waar de uitslag van de talentenjacht werd bekendgemaakt. Thijssen maakte uiteindelijk de meeste indruk met zijn vertolkingen van ‘Want ik hou van jou’ van André Hazes en ‘Het is goed zo’ van Tino Martin. Na het tellen van de publieksstemmen mocht deze volkszanger zich de winnaar van The Voice Senior 2020 noemen. En Thijssen was maar wat blij met die titel!

 

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren