Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Hein Simons


Op 11 jarige leeftijd wint Heintje Simons -ook wel ‘De ‘Nachtegaal van Bleijerheide’ genoemd- een talentenjacht door op onnavolgbare wijze 'Mama', van Robertino Loreti, te zingen. De weg die Heintje hierna heeft bewandeld is geschiedenis. Tot aan de dag van vandaag werden er maar liefst wereldwijd 46 miljoen platen verkocht en werden er veertig gouden en tien platina onder scheidingen aan hem uitgereikt.

In 1970 kwam Heintje zelfs op de Amerikaanse BillBoard Hot 100 voor met de albums “You Are The Best Of All” en “I'm Your Litlle Boy”. Op het “Grand Gala du Disc”, gepresenteerd door Mies Bouwman en Willem Duys, ontving hij destijds uit handen van Maurice Chevalier een Edison. In 1973 verschijnt het album “Ik Denk Aan Jou” naar later zal blijken, zijn voorlopig laatste in het Nederlands gezongen album. De carrière van Hein Simons speelt zich in de daarop volgende veertig jaar vooral af in de Duitstalige landen, China en Zuid Afrika, waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds razend populair is.

In 2013 wordt op het JAZ label de succescompilatie “De Nachtegaal van Bleyerheide” uitgebracht, dit bevalt van beide kanten zo goed dat er wordt besloten een compleet nieuw Nederlandstalig album te maken. Na ruim 41 jaar verschijnt er dus weer een Nederlandstalig album van Hein Simons met de titel “THUIS”. Op dit album staan 12 nieuwe songs en natuurlijk een medley van de allergrootste hits van Hein Simons. Op 18 september 2014 is tijdens de BUMA NL dag, op het Sena talentenpodium in ’s Hertogenbosch, zijn nieuwe album uitgereikt. En dit bleef niet onopgemerkt want Hein Simons werd uitgenodigd door verscheidene TV en radioprogramma’s waaronder 'De Wereld Draait Door' met Matthijs van Nieuwkerk.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren