Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Jett Rebel


Jett Rebel, artiestennaam van Jelte SJett Rebelteven Tuinstra , is een Nederlandse zanger, componist en multi-instrumentalist. Tuinstra groeide op in Baarn. Hij toonde al jong belangstelling voor muziek. In 2003 deed hij met zijn band The Edge mee aan het eerste Junior Songfestival. In zijn middelbare schooltijd trad hij op met een reeks verschillende bands die lokale bekendheid verwierven.

Na zijn middelbare schoolopleiding verhuisde hij naar Amsterdam om aan het Conservatorium piano en gitaar te studeren. Hij versterkte in die periode onder meer de popgroepen The Souldiers en Valerius. In september 2012 besloot Jelte Tuinstra onder de naam Jett Rebel zijn eigen muziek te gaan maken. In het voorjaar van 2013 verscheen zijn eerste EP met de titel ‘Venus’, aan het einde van dat zelfde jaar gevolgd door ‘Mars’. De drie singles van deze EP’s werden enthousiast ontvangen en gedraaid door 3FM en andere zenders. Hij trad live op in de televisieprogramma’s Toppop3, De Wereld Draait Door en Serious Request en werd door Radio 3FM uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Begin 2014 werd zijn single Tonight bij dezelfde zender de 3FM Megahit.

Jett Rebel schrijft zijn eigen muziek en neemt ook arrangementen, productie en opname voor zijn rekening, waarbij hij zelf de zangpartijen verzorgt en instrumenten bespeelt. Bij live-optredens wordt hij begeleid door een band bestaande uit Rick van Wort (drums), Xander Vrienten (bas en zang), Amber Gomaa (toetsen en zang), Jessica Manuputty (zang) en Lorijn “Lexxus” von Piekartz (gitaar). Jett Rebel zelf zingt en speelt synthesizer en gitaar. Hij treedt ook solo op, zoals op het Songbird Festival 2013 in Rotterdam.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren