Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Johnny Romein


Hij stond in 1992 met twee singles tegelijk in de top 40. Met het succes van Je hebt me belazerd en Alie-mentatie vestigde Johnny Romein in één klap zijn naam. Elvis Presley was zijn muzikale inspiratie, André Hazes zijn voorbeeld en zijn artiestennaam is een ode aan zijn moeder. Johnny Romein, oftewel John van der Ree uit Sint Anthonis, zit 20 jaar in het vak. De Amsterdammer werd in 1992 verrast door het succes van zijn singles Je hebt me belazerd en Alie-mentatie. “Dat heb ik te danken aan Will Luikinga en Bart de Graaff. Die draaiden Je hebt me belazerd één keer per week in hun radio-programma Will wil wel. Jeroen van Inkel maakte Alie-mentatie groot. Hij kondigde in zijn radioshow een wereldprimeur aan. Iedereen dacht aan iets van Madonna ofzo maar dat werd Alie-mentatie van Johnny Romein”, lacht hij.

Comeback Na zijn hits bracht Johnny Romein nog diverse singles en twee albums uit. Zoals o.a. kroeghits als “D’r uit is d’r uit”, “Fout” en ” De Vrolijke koster” bijzaten.

Ook bracht Het Feestteam een cover van Johnny’s nummer De Vrolijke Koster uit, waarvoor ze zijn medewerking vroegen. Dit samenwerkingsverband deed het goed in de top 100. Begin 2010 komt John met weer een nieuwe spetterend feestnummer, een medley van Bolle Jan getiteld “Zeg moet je eens voeluh”. Deze single is het begin van een nieuwe samenwerking met Riny Schreijenberg bekend van het succesvolle producersduo R. Schreijenberg/ E. Hartkamp. Met dit nummer heeft Johnny Romein een waardige opvolger gevonden van “De Vrolijke Koster” welke nog steeds landelijke bekendheid geniet als het ultieme feestnummer. DE VROLIJKE KOSTER met 1 Miljoen Hits. 

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren