Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Jeff van Vliet


De tune van het tv-programma van Jack Spijkerman "Wat vindt Nederland", , is ingezongen door Jeff van Vliet. Het originele nummer kennen we natuurlijk van Fluitsma en Van Tijn die in het jaar 1996 een hit scoorden met "15 miljoen mensen. Jeff's repertoire beperkt zich natuurlijk niet tot deze tune. Hij omschrijft zichzelf het liefst als zanger van het levenslied.

Met zijn eigen nummers heeft Jeff van Vliet al enkele malen op het Tros Muziekfeest gestaan. Hij deelde daar het podium met onder andere Marianne Weber, Peter Beense, Frans Duijts en Petra Berger. Nadat platenmaatschappij Berk Jeff van Vliet een contract had aangeboden kon Jeff in de Arnold Mühren Studios  gaan werken aan zijn debuutalbum. Dat doet Jeff met hulp van gerenommeerde muzikanten als Hans Eijkenaar (Anouk, Trijntje Oosterhuis, René Froger), Bert Meulendijk (Gordon, Gerard Joling, BZN) en Michel van Schie (Anouk, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis). Ondertussen blijft Jeroen Englebert liedjes voor hem schrijven, al dan niet in samenwerking met Kayak-drummer Pim Koopman die als producer/componist ook succesvol is geweest met acts als Pussycat, Maywood, Time Bandits en Sandy Coast.

Op Jeff van Vliets debuutalbum zijn uiteindelijk veertien liedjes terecht gekomen. Daaronder bevinden zich stukken als Pijn, Druppels Op Je Huid en Ze Wacht Nog Steeds Op Mij. Verder bevat het album avontuurlijke uitstapjes als Maria of het uptempo Amsterdam, een eerbetoon aan Jeffs geboortestad. Het is niet mijn fout  Jeff's eerste single ’t Is Niet Mijn Fout is al veelvuldig op de radio te horen. 

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren