Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Nick Nicolai


Bij Nick Nicolai zit zingen in zijn hele lijf, van top tot teen, van boven naar beneden. Geboren op 11 december in 1997 in Gouda, begon hij als klein mannetje al te dansen als hij muziek hoorde. Een paar jaar later maakte hij de drums met zijn vader onveilig. Hij begon met zingen op de bruiloft van familie. Hij groeide op met veel zingen maar deed het ook vaak als “uitlaat klep” omdat hij gepest werd omdat hij fors was. Van jaren gepest te zijn tot verhuizingen omdat de buren last hadden, greep Nick zijn kans en deed auditie voor HGT.

Een paar weken daarvoor bij zijn auditie, blies hij de jury en het publiek omver met zijn versie van Etta James’ At Last. Hij was in een klap de Nederlandse Paul Potts en Susan Boyle: zo’n stem had Nederland nog niet eerder gehoord uit een jonge man als deze meneer. Het Nummer wat hij zong werd meteen vertaald naar het Engels en in twee versies op videoplatform geplaatst. Het duurde niet lang maar veel mensen ontdekte de jonge man uit Haastrecht.Na dit nummer heeft hij nog meer prachtige nummers gezongen onder andere “At Last” en “A Change Is Gonna Come” dit allemaal bij HGT.

Zijn passie ligt bij de nummers met “The feeling” van de jaren 50/60. Bij dit muziekgenre kan Nick zijn hart kwijt. Door deze passie bij HGT te laten merken heeft hij het Inmiddels voor elkaar gekregen om met Alain Clark het podium in de schouwburg te betreden. 

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren