Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

R3HAB


Fadil El Ghoul (2 april 1986) is een dj en producer van Marokkaanse afkomst, professioneel bekend als R3HAB. Hij groeide op in Bred en toonde van jongs af aan enorme hoeveelheden drive, discipline en passie. Zijn resultaatgerichte houding stond altijd centraal, zowel bij games als bij serieuzere zaken. In 'StarCraft', een online videogame gericht op coöperatieve gameplay, ontgrendelde El Ghoul zijn innerlijke strateeg. Zijn in-game bijnaam, 'Mr. Outland3r ', hintte naar zijn unieke manier van denken, en de opmerkelijke' 3 'vond later zijn weg terug naar zijn artiestennaam: R3HAB.

Terwijl hij diep in het bruisende nachtleven van Breda dook, zag El Ghoul voor het eerst hoe dj's de dansvloer veroverden met hun perfecte trackselectie en mixvaardigheden. Enkele maanden later kocht hij zijn eerste dj-set en stak talloze uren in het beheersen van het vak, en uiteindelijk besloot hij ook over te stappen op muziekproductie. Hij koos Cubase als zijn favoriete digitale audiowerkstation, zette zich vast in het programma en wijdde al zijn vrije tijd aan het worden van muziekproducent.

In 2007 jongleerde El Ghoul zijn laatste studiejaar met het hosten van verschillende dance-evenementen in Breda en Etten-Leur. Geïnspireerd door die ervaringen, besloot hij zich na zijn afstuderen volledig in te zetten voor een carrière in de muziek. Zoals het lot zou willen, woonden de Nederlandse dj en producer Hardwell maar een paar straten verderop, en ze hadden altijd goede verstandhouding met elkaar gehad. Hun samenwerking, een nummer genaamd 'Mrkrsft', was de eerste doorbraak van El Ghoul in 2008; de plaat trok de aandacht van de meest illustere dj's uit de industrie en werd uiteindelijk geremixed door een andere bekende: Afrojack. El Ghoul zou later met Afrojack op tournee gaan en een reeks platen op zijn label uitbrengen.

Rond dezelfde tijd remixte El Ghoul Afrojack, Pitbull en Ne-Yo's 'Give Me Everything', een nummer dat de show stal door de eerste Nederlandse # 1-plaat in de VS in lange tijd te worden. De remix van El Ghoul werd verdedigd door de ware smaakmakers van de scène en leidde tot een golf van remixverzoeken van artiesten als Lady Gaga, Jennifer Lopez en Tiësto. El Ghoul heeft sindsdien remixwerk verricht voor muziekiconen zoals P! Nk, Taylor Swift, Madonna, Rihanna, Drake, Coldplay, Calvin Harris, Maroon 5, The Chainsmokers, Bruno Mars en nog veel meer.

Toen El Ghoul in 2016 afscheid nam van Spinnin 'Records, besloot hij al zijn muziek uit te brengen op zijn eigen label, CYB3RPVNK. Binnen een jaar - en zonder de hulp van een groot platenlabel lanceerde hij zijn debuutalbum 'Trouble', dat tot nu toe meer dan 500 miljoen streams opleverde. Zijn tweede album, 'The Wave', volgde in 2018 met maar liefst 350 miljoen streams in een jaar tijd.

In het voorjaar van 2019 bracht El Ghoul een remake uit van 'All Around The World (La La La)'. Het nummer, oorspronkelijk uitgebracht in 2000 door de Duitse popgroep A Touch Of Class, heroverde zijn wereldwijde hitstatus precies 19 jaar na de eerste release. De remake werd El Ghoul's eerste officiële wereldwijde radio-smash. De track won meer dan 200 miljoen streams op alle platforms, verkocht gecertificeerd goud en platina in bijna een dozijn landen en katapulteerde hem naar de Spotify's Top 100 van meest gestreamde artiesten wereldwijd.

Zijn volgende hoogtepunt in zijn carrière kwam kort daarna. Samen met voormalig One Direction-frontman ZAYN en U.K. DJ / producer Jungleboi liet El Ghoul 'Flames' vallen. Het record bereikte binnen een week de grens van 6 miljoen streams, werd trending op Twitter en verzekerde zich van een plek in 600 Spotify-afspeellijsten met een gecombineerd aantal volgers van meer dan 30 miljoen dansmuziekliefhebbers.

 

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren