Wij gebruiken cookies, bezoekt u onze website dan gaat u akkoord met deze cookies.OK

Krezip


Krezip bestaat uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Gitarist Thomas Holthuis wordt in 2004 opgevolgd door JanPeter Hoekstra en Bram van den Berg vervangt drummer Thijs Romeijn.

Jacqueline Govaert is de drijvende kracht achter Krezip. Zij zingt en schrijft alle nummers, meestal op de piano. Het succes van Krezip  begint met het uitbrengen van de eigen beheer CD Run Around in 1999. Kort daarna volgen optredens op Noorderslag en Lowlands. 

Het debuutalbum Nothing Less komt uit in 2000. De titel is een citaatje uit het nummer 'Why Do I'. Krezip wil aangeven echt alles te geven. "We hebben hard gewerkt aan onze muziek met daarnaast nog onze school erbij. We doen het voor niks minder," legt Jaqueline uit. 

De single 'I Would Stay' wordt mede op aandringen van de 3FM muzieksamenstellers uitgebracht en is uiteindelijk een grote hit. Oorzaak: een overdonderend optreden op Pinkpop. Op Lowlands 2000 is de Alphatent mede door de regen tot aan de nok toe gevuld en Krezip hoeft het muzikale balletje alleen nog maar in te koppen. Krezip is vanaf dan een begrip! In 2001 staat Krezip wederom op Pinkpop. Later gaat de band op tournee door Duitsland. Aan nieuw materiaal wordt hard gewerkt. 

In de zomer van 2002 maakt Krezip bekend dat Days Like This, het tweede studio-album klaar is. Wederom heeft Oscar Holleman voor de productie getekend. De eerste single 'You Can Say' wordt de eerste hit na 'I Would Stay'. 'Promise' verschijnt in de winter op single. Ook deze ballad wordt een hit. 

De band tekent in 2005 een contract bij Sony/BMG. Het derde album What Are You Waiting For?, verschijnt in hetzelfde jaar. Het album wordt voorafgegaan door de single 'Out Of My Bed'. De tweede single van het album, 'Don't Crush Me', verschijnt in de zomer van 2005. Er wordt ook nog een derde single uitgebracht, dat is 'I Apologize'.

Het vierde album van Krezip, getiteld Plug It In, verschijnt in mei 2007. Volgens zangeres Jacqueline Govaerts is de sound van Krezip veranderd. Bij het horen van de eerste single 'Plug It In & Turn Me On' van het nieuwe album worden de uitspraken van de zangeres meteen bevestigd. De groep klinkt energieker dan voor heen. Daarnaast is de muziek dansbaarder geworden.

Na meer dan tien jaar samen te hebben gespeeld is de koek voor de leden van Krezip op. "Het is nu tijd om op eigen benen te staan. Een nieuw leven start. Het is een weloverwogen beslissing geweest. Nu stoppen voelde voor ons als het juiste moment. We hebben flink wat opgebouwd, maar kunnen nu terugkijken op een mooi verleden met een uitverkochte HMH in december als bekroning."

In de ochtendshow van Giel Beelen werd op 28 januari 2019 bekendgemaakt, dat Krezip mogelijk bij elkaar komt om te spelen op Pinkpop 2019. Op 29 januari waren ze in de uitzending van De Wereld Draait Door aanwezig en hielden ze de première van hun nieuwe single Lost Without You.

 

Schrijf u zelf in op onze nieuwsbrief     Abonneren