Zangers

Ben Cramer

Boek Ben Cramer bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Ben Cramer bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Ben Cramer? Neem dan gerust contact met ons op.

Vooral doorgaan, kenmerkt de carrière van Ben Cramer. Begonnen als beatzanger, ontwikkelt de geboren Amsterdammer zich daarna tot paradepaard in de stal van levensliederenproducent Pierre Kartner. 24 Top 40 singles  en talloze albums waarvan er 4 onderscheiden zijn met „GOUD”.Zo was Ben tussen 1967 en 1980 de meest gevraagde artiest van Nederland en stond hij vaak meer dan 40x per maand ergens in het land zijn repertoire te brengen.Verder ziet u een kleine greep uit de imposante carriere van Ben Cramer.Geboren in 1947 in Amsterdam, werkt Ben na de ulo als jongste bediende bij een verzekeringsmaatschappij en wint een talentenjacht.

Met The Sparklings speelt hij vooral beatrepertoire. Eind 1966 maken ze hun televisiedebuut in het NCRV-jongerenprogramma Twien.Talentscout Annie de Reuver van platenmaatschappij Dureco ziet een ster in hem en komt aanzetten met ‘Uno Tranquillo’ van de Italiaan Riccardo Del Turco. Als ‘Zai Zai Zai’ is het in 1967 de eerste hit voor Ben. Daarna volgen meer Nederlandse bewerkingen van Europese hits.Pierre KartnerTerwijl hij zijn geluk beproeft op buitenlandse songfestivals, komt de zanger onder de hoede van producer/songschrijver.

Hun grootste succes scoort het tweetal in 1971 met een bewerking van het Franse succes ‘Allez Viens On Danse’. Als ‘De Clown’ groeit het uit tot Cramers lijflied.De opvolger ‘Vrede’ krijgt in 1973 een nieuw leven als ‘Veronica Vrij’, een pleidooi voor het behoud van de zeezender Veronica.

Datzelfde jaar vertegenwoordigt Ben Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg met de Kartner-compositie ‘De Oude Muzikant’ en hij eindigt als veertiende.Daarna zingt hij afwisselend Nederlands- en Engelstalig repertoire om eind jaren zeventig van platenmaatschappij te veranderen en een samenwerking aan te gaan met producers Peter van Asten en Richard de Bois.

Zijn carriere krijgt rond 1985 een nieuwe impuls.Op uitnodiging van Beppie Nooij’s Volkstheater speelt hij zijn eerste musical rol in de musical „ In Holland staat een huis”.Dat smaakte naar meer en Cramer ontwikkelde zich uiteindelijk tot een succesvolle musical ster.Hieronder een kleine opsomming van musicals waar Cramer in heeft gespeeld. „Evita”, die hij zowel in Nederland, Belgie alsmede in Amerika (Tuscon en San Francisco) speelde „Chicago”, “Beauty and the Beast”, „AIDA”, „Pinokkio”, en natuurlijk niet te vergeten de prachtige gecompliceerde hoofdrol in „The Phantom of the Opera” .Bij platenmaatschappij Dureco verschijnt in 1991 het album „ Alles wordt anders”, welke met een Edison werd onderscheiden.Vele albums volgde, onder meer nieuwe bewerkingen van Franse succesnummers en ook 2 albums met Musical Highlights.In de periode 2013 – 2015 produceerde Ben i.s.m GeMe records 2 CD albums t.w. “Thats life” , een tribute to Frank Sinatra, en “Only once” met powerballads van o.a. Tom Jones.

Nadat Cramer in Filmpje! zijn speelfilmdebuut heeft gemaakt, wordt ‘De Clown’ in verschillende versies door diverse zangers gecoverd.Zelf neemt Ben, die als acteur ook meewerkt aan tv-series als Spangen en Westenwind, het nummer in 2005 opnieuw op met producer/arrangeur Glenn Corneille voor zijn album De Andere Kant met daarop Nederlandse evergreens in een jazzarrangement.Met een jubileumconcert in ’t Spant in Bussum viert hij in januari 2007 zijn veertigjarig artiestenjubileum. Het jaar daarop verschijnt opnieuw een cd met musicalstukken zoals ‘Achter De Horizon’ dat Cramer als reder Bos vanaf december 2008 in Op Hoop Van Zegen vertolkt.In de periode 2010 – 2011 speelde Ben de hoofdrol in de musical “1953” Een aangrijpende voorstelling over de watersnoodramp. Ben speelde de meedogenloze Dijkwachter Ceel Jacobsen.Na deze musical tourde Ben in 2012 rond met het geweldige orkest van zijn naamgenoot Ben van Wijk. Benny’s Big show orchestra is met 45 personen één van de grootste bigbands van Nederland.Thans is Ben weer te zien en te horen in de musical “Suske en Wiske en De Circusbaron”. Ben heeft één van de hoofdrollen in deze gezellige familiemusical welke draait van Oktober 2015 tot Mei 2016.Daarnaast is hij veelvuldig op de vaderlandse podia te vinden met zijn vertolkingen van prachtige musicalmelodieën, vaak ook met extra begeleiding van koren en/of (harmonie)orkest.Ook op TV en filmgebied heeft Ben acte de présence gegeven. Hij speelde gastrollen in o.a.: Flodder, Westenwind, Baantjer, Spangen en vertolkte rollen in de bioscoopfilms “De Zeemeerman” en “Filmpje”, en in de Vara tv-serie “Gebak van Krul”.Zijn zo herkenbare stemgeluid is ook terug te vinden in de tekenfilm “De Notenkraker” én in de -door Dick van Dyke beroemd gemaakte- rol van schoorsteenveger in de Nederlandse versie van Walt Disney’s “Mary Poppins”(1998Tevens zijn er nog altijd de optredens met het alom bekende en hagelnieuw repertoire, én een door hemzelf ontwikkelde fenomenale Phantom-act met prachtige lasersh

Wilt u meer weten over Ben Cramer?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Ben Cramer is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Ben Cramer.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Ben Cramer ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Ben Cramer zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Ben Cramer

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens