Buma Stemra

Over Buma

Buma vertegenwoordigt makers van muziekwerken (componisten en tekstdichters) en hun uitgevers, van over de hele wereld. Door hen beschikken artiesten over het repertoire waarmee zij aan hun publiek een fantastisch evenement kunnen bezorgen.

Voor het gebruik van het repertoire is voorafgaande toestemming nodig van de makers van die muziekwerken. Buma kan als enige partij in Nederland die toestemming (licentie) verlenen.

Een licentie voor uw evenement

Voor evenementen waarbij dit repertoire wordt gebruikt is een licentie nodig. De organisator dient ervoor te zorgen dat hij deze wettelijke verplichting nakomt door vooraf een licentie te verkrijgen. Voor iedere licentie is een vergoeding verschuldigd. Deze wordt doorbetaald aan de makers van de gebruikte muziekwerken.

Het algemeen tarief van Buma is van toepassing. Als de gebruikte muziek voor ten minste tweederde uit Buma-repertoire bestaat, bedraagt de licentievergoeding 7% van de recette of de gages/uitkoopsommen. Daarbij geldt het hoogste van deze bedragen als grondslag. Meer informatie over het algemeen tarief en het geldende minimumtarief vindt u op bumastemra.nl.