Zangers

Björn Litjes

Boek Björn Litjes bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Björn Litjes bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Björn Litjes? Neem dan gerust contact met ons op.

Toen Björn 4 jaar oud was merkte zijn vader op dat wanneer hij een liedje 3 keer had gehoord, vrij snel de tekst uit zijn hoofd kende en altijd vol enthousiasme meezong. Hij stond toen al kijkend in de spiegel voor het door mij gefantaseerde publiek te zingen. Björn vond en vindt het prachtig om het mensen naar hun zin te maken op deze manier.

In eerste instantie waren familiefeestjes het ideale podium om deze fantasie werkelijkheid te doen laten worden. Maar al snel had zijn vader iets gevonden waarbij hij op een heus podium kon staan en zijn kunsten voor een publiek – niet bestaande uit familie en bekenden – kon laten zien. Op de carnavalsmiddag van de carnavalsvereniging in zijn woonplaats ‘s-Heerenberg moest het gaan gebeuren. In de zaal bevonden zich circa 650 bezoekers. Onder het motto “Niet goed maar wel hard” bleek het publiek echter onder de indruk van zijn gevoel voor entertainment, waarnaar zijn vader maar ook Björn zelf de smaak te pakken kregen. Het werd een jaarlijks terugkerend iets waar hij in zijn jeugd ontzettend veel plezier aan heeft beleefd.

Toen hij 16 jaar oud was leerde hij een aantal jongens kennen waarmee hij besloot een band op te richten. De naam “Heibel” was al snel geboren. In deze band was hij de zanger/bassist en leerde hij de kneepjes van het vak. 

In deze 13 jaar dat Heibel samen is geweest heeft Björn erg veel opgetreden. Hoogtepunten waren:

Voorprogramma Jovink & the Voederbietels, single opname van 2 eigen liedjes in samenwerking met topproducer Dick Kemper en uiteindelijk een tv-opname voor een programma van BNN met airplay in de ochtendshow van Giel Beelen en in de Coen & Sander show op 3FM.

In 2012 heeft hij het besluit genomen om zich te richten op een solo carriere als zanger in het nederlandstalige genre. 

In 2013 heeft hij in samenwerking met producent Kees Tel zijn eerste single “Hou me vast want ik laat je los” uitgebracht. Kees schreef onder andere “Maak me gek” van Gerard Joling, maar ook “Laat de zon in je hart” van Rene Schuurmans en “Que Si, Que No” van Jody Bernal en vele andere hits. 

Op 28 mei 2014 heeft Björn na het succes van zijn debuutsingle wederom in samenwerking met Kees Tel zijn tweede single “Hey Monique” gepresenteerd welke airplay kreeg op vele nationale radio en tv zenders waaronder Radio NL en Puur NL. 

Ook werd hij in de maand juni van 2014 verkozen tot “talent van de maand” bij het bekende Tros Sterren.nl,  waardoor hij ook airplay op deze landelijke zender verkreeg met zelfs een eervolle vermelding in het nederland 1 tv programma!

Op 28 september 2014 kwam in samenwerking met Nol Roos, JC Records , Kees Tel en TV73 het prachtige duet “Griekse tranen” uit welke het erg goed heeft gedaan in de playlisten van de landelijke radiostations.

In December 2014 mocht Björn meedoen aan “de slag om het mega piratenfestijn” van Tros Sterren.nl waar hij het maarliefst tot de halve finale wist te schoppen.

Op 28 maart 2015 werd in een bomvolle cafe ’t olde veld in ‘s-Heerenberg, Björn zijn 4e single “Een bos roden rozen” gepresenteerd.

Ditmaal heeft Björn zelf een aandeel in het verzinnen van de tekst en de muziek wederom in samenwerking met Kees Tel en JC Records.

Op 2 januari 2016 heeft Björn alweer zijn 5e single genaamd “Bij elkaar” gereleased.

‘Bij Elkaar’ is geschreven door Kees Tel en Björn zelf en is een erg aanstekelijke en uptempo meezinger geworden met een evenzo hoog feestgehalte! Frank Swenne schoot de fraaie bijpassende videoclip voor deze single die wederom op het label JC-Records is uitgekomen.

Tijdens de JC Event muziekreis in Winterberg dat tussen 24 en 27 maart 2017 plaats vond, heeft Björn zijn nieuwe single “Maak wat van je leven” aan het aanwezige publiek voorgesteld. Het liedje waaraan Kees Tel en Björn weer intensief samenwerkten, is met veel enthousiasme ontvangen. Niet zo gek ook want het betreft een gezellige en sprankelende vrolijkmaker.

Begin 2018 raakte Björn in gesprek met Dick Kemper en hij zocht hem op in de S&K Studio te Doetinchem. Daar ontstond het idee om een nieuwe Nederlandstalige single te schrijven voor Björn. Vanzelfsprekend sloot ook Martin Seysener aan en zo was de basis voor dit muzikale trio gelegd. De muziek werk gecomponeerd, de tekst werd geschreven en zo kwamen er ook steeds meer livemuzikanten bij die alleen een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het nieuwe nummer. Dick Kemper speelt de basgitaar, Martin Seysener de toetsen, Paul gregoor heeft de drums en percussive voor zijn rekening genomen. Ronald Bekking de sologitaar en Ferdinand Baakman is verantwoordelijk voor de slaggitaar. Björn die al een aantal jaren intensief zangles volgt bij het Nederlands Zangcollege, heeft hard gewerkt aan zijn verrassende, unieke, Eigen sound. Het is altijd spannend een andere richting te kiezen dan men gewend is, maar deze productie voelt gewoon goed en daardoor ook meteen heel vertrouwd. “Ik heb uiteindelijk een stukje kwaliteit willen leveren met live instrumenten en een productie kunnen maken met voor mij toch wel twee grootheden uit de muziekbranche” , Aldus Björn. Natuurlijk blijft hij ook de bekende feestnummers zingen tijdens zijn optredens, juist die tegenstelling vindt hij fijn. Zijn vorige nummers hebben immers de basis gelegd en al veel plezier gebracht. Dat gevoel wil hij graag blijven uitdragen op het podium.

De samenwerking met Martin Seysener en Dick Kemper gaat hoe dan ook een vervolg krijgen. Dick Kemper, bekend van de band Vandenberg is o.a. producent van Intwine, Mooi Wark & Jovink en de Voederbietels. Martin Seysener kenne we van Les Cigales. martin toert door Europa met de Elvis Coverband. Beide heren hebben hun sporen al ruimschoots verdiend en hebben samen al vele muziekproducties gemaakt zoals bijv. muziek voor The Oprah Winfrey Show en de muziek die je hoort op het park van Jan Klaassen. etc. etc. Samen met dit muzikale duo heeft de Achterhoekse zanger ” Wild geleefd” geschreven en gemaakt tot wat het nu is. Paul gregoor is een oud plaatsgenoot van Björn. Ronald Bekking is een van de betere gitaristen die ons land telt en Ferdinand Baakman is een van Björn’s beste vrienden. De videoclip is voor de vijfde keer op rij gemaakt door Frank Swenne en die komt oorspronkelijk uit Didam. ” Voor mij een hele eer om met zoveel talent te mogen werken, Dus toen die mogelijkheid zich voordeed heb ik dit met beide handen aangegrepen. En het feit dat het allemaal Achterhoekers zijn die eraan bijdragen maakt mij natuurlijk ook wel een beetje trots.”, Aldus Björn Litjes.

Wilt u meer weten over Björn Litjes?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Björn Litjes is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Björn Litjes.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Björn Litjes ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Björn Litjes zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Björn Litjes

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens