Zangduo's

Frank En Mirella

Boek Frank En Mirella bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Frank En Mirella bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Frank En Mirella? Neem dan gerust contact met ons op.

Het duo Frank & Mirella bestaat sinds 1972. Oorspronkelijk zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg.  Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen.  De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, GetrWie zingt ze niet mee “De verzonken stad”, “Wat ik zou willen”, “De vissers van San Juan”, “Nou en of love”. Allemaal hits van uw Frank en Mirella.
In 1972 was het Frank Mortiers die het begrip Frank en Mirella oprichtte. Van oorsprong zong het koppel alleen Engelstalige liedjes. In dat jaar zijn ze ontdekt door Jack Jersey bij een optreden in de Roosendaalse Schouwburg. Hij bood hen een contract aan en raadde hen aan om Nederlandstalig te gaan zingen. De uitgebrachte eerste single “Met Jou Alleen” werd geen hit maar dit zorgde wel voor landelijke naamsbekendheid. In 1973 kwamen de singles “Cher Ami” en “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio.

In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10. De gelijknamige LP werd bijna goud.

In de jaren die volgden, draaide Frank door met zijn Frank en Mirella. Vele successen geboekt, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”. Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992.

In 1996 staan Frank en Mirella weer volop in de schijnwerper. Zij scoren weer een hit met de evergreen “Sierra Madre”. Een nummer die onder de fans nog steeds veel gevraagd wordt.

In het jaar 2012 brachten Frank en Mirella hun laatste full CD uit “Voor Altijd” waarop ook diverse recente hitsingles stonden zoals “Een zomer lang” en “Geef mij de zon, de maan, de sterren”.

Anno 2014 is er in januari de single verschenen ‘Jij bent de liefste’. Met deze single behaalde het duo weer vele mooie resultaten. Ze waren onder andere in Hart van Nederland van SBS en waren ze bij Tineke de Nooy te gast van Omroep Max. De clip is veelvuldig te zien geweest bij TV Oranje.

In april 2014 verscheen de single ‘Een oude zeeman’. Dit is een single die het duo samen heeft opgenomen met vriend en collega artiest Marco de Hollander.

Van stil zitten is geen spraken. Het duo staat nog altijd met grote regelmaat op het podium. Steeds vaker krijgen ze van hun trouwe fans de vraag om ‘Kop of Munt’ te zingen, een liedje uit 1986. Dit was voor Frank en Mirella de reden om dit nummer in een compleet nieuw arrangement te steken en te lanceren als nieuwe single in oktober 2014.ouwd” uit. Deze nummers werden stevige Top-40 hits en hieruit volgden landelijke optredens; op de bühne, televisie en radio.  In 1976 scoorden Frank en Mirella met “De Deur Staat Altijd Open” wederom een groot succes. In 1977 scoorden zij hun enige Engelstalige hit “Good Times”. 1981 was het absolute hoogtepunt van hun carrière. De single “De Verzonken Stad”, door Frank zelf vanuit het Duits vertaald, behaalde de 4e plaats in de Nederlandse Top-40, de 3e plaats in de Nationale Hitparade en uiteraard een 1e plaats in de Nederlandse top-10.  De gelijknamige LP werd bijna goud. In dat jaar zette Mirella een punt achter haar samenwerking door een stukgelopen relatie met Frank. Er moest een waardige vervangster worden gezocht, dit werd Marjan Kampen.  In deze samenstelling volgden weer enkele hits, waarvan de bekendste “De Vissers Van San Juan”. Frank en Mirella werkten ook 6 jaar samen met Peter Koelewijn als componist/producer, waaruit onder meer de hit “Mykonos” ontstond in 1992. In 1995 maakt het d uo een cd onder leiding van Pierre Kartner. Helaas koos Marjan in 1996 voor een solocarrière en moest Frank wederom op zoek naar een goede plaatsvervangster. De keuze viel op Karin Goverde, de dochter van de welbekende zanger Jan Boezeroen.  Sinds 2008 treden Frank en Mirella weer op in de originele samenstelling . In 1981, na 8 jaar samenwerking, juist op hun hoogtepunt met de top 10 hit “De Verzonken Stad”stopte Mirella . Maar de wonderen zijn de wereld niet uit, na 28 jaar onderbreking, besloten zij om weer samen te gaan zingen. Goed nieuws voor alle trouwe Frank & Mirella fans en zeker die van het eerste uur, want voor hen is de comeback van het duo van “Verliefd, Verloofd, Getrouwd” een aangename verrassing. Dank ook aan niemand minder dan Chiel Montagne die het duo weer bij elkaar bracht. In 2009 werd hun grote hit “De Vissers van San Juan” in een geheel nieuwe versie uitgebracht, wat resulteerde in een aantal radio en TV optredens, waardoor het duo weer volop in de belangstelling kwam. De aanvragen voor optredens komen volop binnen bij BME Bookings In juli 2010 kwam er dan de langverwachte nieuwe single. Een echte vlotte meezinger, door Manfred Jongenelis van Smaragd Music, geproduceerd, met als titel “Een hele zomer lang” De reacties op deze nieuwe plaat waren overweldigend. Er kwamen veel radio en tv optredens. De opvolger zal niet lang op zich laten wachten, ze zijn druk bezig in de studio. Conclusie : Frank en Mirella zijn helemaal terug..

Wilt u meer weten over Frank En Mirella?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Frank En Mirella is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Frank En Mirella.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Frank En Mirella ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Frank En Mirella zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Frank En Mirella

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens