Carnaval, Zangers

Henk Damen

Boek Henk Damen bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Henk Damen bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Henk Damen? Neem dan gerust contact met ons op.

Henk Damen, geboren 15 augustus 1980 in ‘s-Hertogenbosch, heeft 10 jaar geleden op een ouderwetse manier bij zijn platenmaatschappij een langdurig contract afgedwongen, doordat hij vijf jaar geleden “live” ging zingen voor de A&R mensen van het destijds beroemde Nederlandse label Dino Music, die onmiddellijk onder de indruk waren van zijn talenten en zijn unieke stemgeluid. Henk was daarvoor nog profvoetballer bij FC Den Bosch. Toen hij door trainer Hans Kraay Jr. werd gevraagd als spits tot diens voetbalelftal FC Ophemert toe te treden, zegde Henk toe, maar als tegenprestatie vroeg hij Hans zijn demo bij enkele kopstukken in de muziekwereld neer te leggen. Zo geschiedde en twee dagen later hing Tony Berk, directeur van Dino Music, al dolenthousiast aan de lijn. Het was Tony die Henk aan Tom Peters voorstelde, waarna ze gezamenlijk begonnen te werken aan zijn verdere carrière.

Na een aantal jaren een LTS-opleiding “schilderen” gevolgd te hebben, lonkte niet de schilderskwast, maar werd Henk Damen, 16 jaar jong, profvoetballer bij FC Den Bosch, waar hij op zijn 17e het eerste elftal haalde! Na 2 seizoenen in de Eredivisie gevoetbald te hebben, heeft hij toch definitief gekozen voor de entertainment-wereld, door in de weekends op verschillende podia Nederlandstalige titels ten gehore te brengen, meestal in het voorprogramma van bekende artiesten en combineerde hij vooralsnog het zingen met een voetbalcarrière als spits bij de, destijds in de 3e klasse zondag-amateurs opererende vereniging FC Ophemert, waar hij gecoacht werd door Hans Kraay jr.

Henk Damen’s grote voorbeelden in de muziek zijn de Nederlandse zangers Frans Bauer en Rene Froger en natuurlijk ook zangeres Marianne Weber.
Zijn grootste hobby’s zijn vissen, voetballen en Nederlands–talige muziek.

Hoewel hij als profvoetballer regelmatig op TV is geweest, heeft Henk Damen reeds veel TV-optredens gedaan variërend van de Bingo-Loterij van Willeke Alberti tot André van Duin en was Henk vele malen te zien in o.a. Hart van Nederland, RTL-Boulevard , Staatsloterij Muziekland, natuurlijk Brabant Party en de Tros Muziekfeesten Op Het Plein. Daarnaast heeft Henk voor de Tros een TV special opgenomen welke in 2005 is uitgezonden. In het najaar van 2006 maakte Henk een real-life soap onder de titel ‘Het kamp Van Henk Damen’ welke alle records brak bij de wekelijkse uitzendingen op Omroep Brabant.

Zijn eerste CD-single uit het voorjaar van 2002, “Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou”, heeft bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied: Henk Damen!
Zijn destijds in 2002 verschenen debuut-album “Zomerliefde”, geproduceerd door Tom Peters, waaraan vele Nederlandse top studio-muzikanten hebben meegewerkt en waarop 14 liedjes staan, die allerlei onderwerpen aansnijden zoals zon, strand, zee en natuurlijk de liefde heeft wekenlang in de Album Top 100 gestaan.

Zijn tweede album Liefde Is…, verscheen in 2004 als en zoals de titel al doet vermoeden is het een album over de liefde in al haar facetten. Zo gaan de titel ‘Voor Jou’ en het liedje ‘Te Mooi Om Waar Te Wezen’ over allesomvattende verliefdheid, verhaalt ‘Verboden Liefde’ over liefde die bedreigd wordt, en bezingt Henk in ‘Mama, De Allerliefste Van De Hele Wereld’ zijn genegenheid voor zijn moeder.

Op dit album bevinden zich ook een aantal onvervalste feestnummers, zoals ‘Zolang Sterren Stralen’, ‘Alle Meisjes Zijn Mij Even Lief’ en ‘Vanavond Is Het Feest’, waarop de Brabantse gezelligheid die Henk van huis uit heeft meegekregen de boventoon voert.

Net zoals op het debuutalbum, is componist en producer Tom Peters ook dit keer weer verantwoordelijk voor alle liedjes, met arrangementen van Hans Aalbers.
Liefde Is… was vooral een persoonlijk album, waarop Henk ons een kijkje biedt in de keuken van zijn leven. Hij zingt liedjes die uit het leven zijn gegrepen, met herkenbare teksten en universele emoties.

“Ik denk dat iedereen wel eens voelt wat ik voel. Het verschil is dat ik erover zing. Heel veel mensen herkennen zichzelf in mijn liedjes, en dat vind ik heel belangrijk“, aldus Henk.

Alhoewel hij nog steeds supertrots is op dat album in zijn geheel, staan er natuurlijk een aantal persoonlijke favorieten op: vanzelfsprekend ‘M’n Kleine Jochie’, waarop hij zijn liefde voor zijn pasgeboren zoon bezingt; maar ook ‘Mama, de Allerliefste Van De Hele Wereld ’, een eerbetoon aan zijn moeder, dat Tom Peters op speciaal verzoek schreef; en het zigeunerlied ‘La Mama, Mijn Zigeunerkoningin’.

Een kant-en-klare verklaring voor zijn toenemende succes heeft Henk niet, maar hij heeft wel z’n vermoedens. “Ik denk dat het belangrijk is hoe je met je fans omgaat. Ik maak altijd tijd voor een praatje en deel altijd handtekeningen uit. Daar komt bij dat ik echt de tijd neem om te groeien als artiest. Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik binnen drie maanden beroemd zou zijn. Ik ben nu zo’n twee jaar bezig en nu pas begin ik te merken dat ik steeds populairder word. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt heel goed je best doet en goede liedjes maakt, dat je je als artiest enorm kan ontwikkelen.” Kenmerkend voor Henk is dat hij zijn liedjes vanuit zijn hart zingt, en met zijn gevoelige stem en positieve uitstraling weet hij bij veel mensen de gevoelige snaar te raken.

Inmiddels begint Henk de vruchten te plukken van de oprukkende populariteit van het Nederlandstalige lied. Hij wordt ook wel getipt als de ‘coming man’ van het levenslied en we zullen in de toekomst dan ook veel van hem horen. Als pasgetrouwd man en trotse vader van de 4 jaar oude Henkie jr., hoeft Henk niet lang na te denken over wat liefde voor hem zelf betekent: “Liefde is het belangrijkste in het leven!”

Henk is nog altijd trainer-speler van DESO uit Oss en combineert dit seizoen opnieuw het voetbal met het zingen.

In november 2006 verscheen zijn 3e album bij de platenmaatschappij NRGY Music van zijn producer Tom Peters, waarbij Henk onder contract staat. De eerste single uit dat album ‘Dans Een keer Met Mij’ bereikte de top 30 van de Hitparade. In 2007 werd de titel ‘Wat Een Lekker Ding’ met succes op single uitgebracht en inmiddels is 2008 goed begonnen voor Henk met zijn tot nu toe grootste Hit uit zijn carrière ‘Ik Wil Jou Voor Altijd’, welke al enige weken in de top 20 van de Megacharts staat genoteerd. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de opnamen van zijn alweer vierde album, dat wordt verwacht in juni a.s…
2008 lijkt een super succesvol jaar te gaan worden voor één van de sympathiekste Nederlandstalige idolen: Henk Damen! In 2010 heeft hij het album ‘Laat Mij Alleen’ uitgebracht. In 2011 heeft Henk Damen een “Het Beste Van…” uitgebracht met daarop al zijn grootste hits.

Wilt u meer weten over Henk Damen?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Henk Damen is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Henk Damen.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Henk Damen ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Henk Damen zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Henk Damen

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens