Zangers

Jack van Raamsdonk

Boek Jack van Raamsdonk bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Jack van Raamsdonk bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Jack van Raamsdonk? Neem dan gerust contact met ons op.

HET BEGIN.

Jack van Raamsdonk word geboren op 1 oktober 1963 op Herven in ‘s-Hertogenbosch, vlakbij de Maas en midden in de weilanden en zicht op de trots van Den Bosch, de St-Jan.

Jack zijn vader Koos van Raamsdonk was jarenlang tenorsaxofonist bij de bekende band The Bolero’s waar o.a ook Christ en Jo Hoedemakers, Piet doomernick, Nico Damen en Ton v.d Dungen bij speelde.
Toen Jack nog heel klein was stond zijn leven al in het teken van de muziek, hij hoorde natuurlijk niets anders dan de klanken van vooral The Bolero’s en veel nederlandstalige muziek, wat ook altijd een basis zou blijven in zijn carriere.
Op herven waar Jack toen woonde werden al deals gemaakt voor plaatopnamens van The Bolero’s, de producer was de bekende Musicus Frans Kerkhof en de platenfirma was Dureco.

Als kind kreeg Jack de kans om natuurlijk ook muzieklessen te gaan volgen en dat ging hem vooral in het begin niet altijd goed af, het duurde hem allemaal te lang maar na diverse instrumenten bespeeld te hebben verloor hij zijn hart tenslotte aan Het drumstel.
Op zijn zevende jaar kochten zijn vader en moeder een drumstel voor Jack, dat was bij de muziekzaak van Frans Kerkhof die ook de platen van The Bolero’s produceerde, Jack was door het dolle heen en vanaf dat moment was zijn voorbeeld Christ Hoedemakers die bij zijn vader als drummer speelde, alleen had christ altijd het probleem dat hij nooit serieus kon zijn, overal kwam humor aan te pas en dat Jack zijn vader Koos en Christ Hoedemakers dan ook een clowns duo vormde onder de naam The Cowams was dan ook geen toeval.

Nadat Jack spelenderwijs bezig was met drummen werd het toch allemaal wat serieuzer voor hem in de muziek, hij wist immers al diep in zijn hart dat daar de toekomst voor hem lag en dat hij ooit net als zijn vader in een band wou gaan spelen.
De eerste drumleraar van Jack was Jo Manen, van hem leerde Jack vooral de wat oudere ritmes zoals een foxtrot, polka, mazurka, veleta enz enz, dit ging hem echter allemaal vrij makkelijk af en dus werd er gekozen voor een stapje hoger en kwam Jack terecht in Tilburg bij Jos v.d Dries, Jos leerde Jack vooral het lezen van muziek en was nog niet van plan om er een drumstel bij te halen, Jack moest met twee stokken op een bekleed krukje slaan wat natuurlijk snel gaat vervelen, maar de aanhouder wint en het heeft wel degelijk bijgedragen aan de techniek die Jack later zou gaan beheersen.
Na Jos v.d Dries kwamen de broers Huub en Theo Jansen in beeld, Huub had het te druk om vaste afspraken te maken omdat hij speelde bij The Dutch Swing College Band en dus werd Theo de leraar van Jack, van Theo leerde Jack vooral de techniek die hij zo graag wou beheersen, het is dan ook niet verwonderlijk dat Jack van Raamsdonk in zijn Bands een voortreffelijke Show drummer werd.

Wilt u meer weten over Jack van Raamsdonk?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Jack van Raamsdonk is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Jack van Raamsdonk.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Jack van Raamsdonk ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Jack van Raamsdonk zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Jack van Raamsdonk

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens