Kane

Boek Kane bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Kane bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Kane? Neem dan gerust contact met ons op.

Nederlandse rockband

De Nederlandse rockband Kane werd in 1994 opgericht door de uit Gorinchem afkomstige zanger Dinand Woesthoff. Zijn eerste band heette nog Citizen Kane. In 1998 werd deze naam ingekort tot Kane. Op dat moment bestond Kane naast Woesthoff uit Van Leeuwen, Kersbergen en Directie. Kane tekende in 1998 een contract bij BMG.

In 1999 maakte Kane een korte tournee in het voorprogramma van de Duitse band Guano Apes. De single “Where do I go now” werd een bescheiden hit. Later dat jaar begonnen de opnamen van het eerste Kane album. In december 1999 verscheen als opwarmertje de single “Damn those eyes”, dat door de dj’s van Radio 3 werd gebombardeerd tot Megahit.

Pinkpop en Parkpop

Tijdens de TMF Awards in 2000 werd Kane uitgeroepen tot de “beste rockgroep”. De status van Kane werd bevestigd door uitnodigingen voor de belangrijke popfestivals Pinkpop en Parkpop. In het kader van de Marlboro Flashbacks speelde Kane cover-versies van U2. Naar aanleiding hiervan verscheen onder de titel “With or without you” een cd en een dvd. Tijdens het gala van de MTV Europe Music Awards in 2000 sleepte Kane de prijs voor “beste Nederlandse act” in de wacht.

So glad you made it

In 2001 verliet drummer Cyril Directie Kane wegens muzikale meningsverschillen. Hij werd vervangen door André Kemp uit de kort daarvoor opgeheven Haagse groep Billy The Kid. Op bevrijdingsdag reisde Kane per helikopter langs enkele bevrijdingsfestivals in Nederland. Het tweede studioalbum “So glad you made it” werd gemaakt met drummer Martijn Bosman, die André Kemp reeds na korte tijd verving. Tijdens concerten werd Kane uitgebreid met de extra gitarist Paul-Jan Bakker.

Bandleden

Een jaar later werden een groot aantal bandleden vervangen. Bassist Aram Kersbergen, gitarist Tony Cornelissen en toetsenist Ronald Kool verlieten Kane in het voorjaar en werden vervangen door Matto Kranenburg (bas). Na een tournee door Duitsland in het voorprogramma van Simple Minds, speelde Kane op het Belgische popfestival Werchter.

In 2003 werden gitarist Paul-Jan Bakker en bassist Matto Kranenburg uit de band gezet. Tijdelijk werden zes gastmuzikanten ingehuurd: Nico Brandsen (toetsen), Cor Mutsers (gitaar), Manuel Hugas (bas), Wiboud Burkens (piano), Mike Booth (trompet) en Peter Lieberom (saxofoon). In maart werd Dion Murdock de nieuwe bassist van Kane. Inmiddels was Kane in Nederland uitgegroeid tot stadion-act: In juni 2003 speelde Kane in de Amsterdam Arena. In september trad Dinand Woesthoff in Las Vegas in het huwelijk met de soap-actrice Guusje Nederhorst. Guusje overleed enkele maanden later, in januari 2004, aan kanker.

Beste Nederlandse rockband

In april 2004 werd Kane tijdens de uitreiking van de TMF Awards in Ahoy verkozen tot beste Nederlandse rockband. In augustus werd het nummer “Rain down on me”, dat eerder al in verschillende andere landen was verschenen, uitgebracht in Groot-Brittannië. Voor het eerst was Kane daarna op de Britse televisie te zien in Top Of The Pops. Even later verliet bassist Dion Murdock Kane. Hij werd vervangen door de Britse bassiste Yolanda Charles. Zij hield het echter maar kort uit bij Kane. In februari was zij al weer verdwenen. Wel speelde ze nog mee op het album “Fearless” dat in mei 2005 verscheen.

Kane presenteerde zich nu als trio en bestond nu naast Dinand Woesthoff uit Dennis van Leeuwen en Martijn Bosman. Tijdens hun concerten op Koninginnedag in Amsterdam en Pinkpop in Landgraaf werd de band begeleid door de gastmuzikanten Nico Brandsen (toetsen) en Manuel Hugas (bas). Tijdens een uitverkochte concert op het Almere Strand speelde Kane in augustus 2005 voor ruim 32.000 fans.

Bekende singles van Kane

Bekende singles van de rockband Kane zijn onder meer: “Can you handle me”, “So glad you made it”, “Rain down on me”, “Dreamer” en “Something to say”.

Wilt u meer weten over Kane?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Kane is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Kane.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Kane ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Kane zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Kane

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens