DJ's rappers

Kraantje Pappie

Boek Kraantje Pappie bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Kraantje Pappie bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Kraantje Pappie? Neem dan gerust contact met ons op.

Kraantje Pappie (1986) is de artiestennaam van de Nederlandse rapper Alex van der Zouwen, die woont en werkt vanuit Groningen. De rapper brengt in 2008 zijn eerste mixtape uit met de titel Clubvoer Mixtape. Zijn debuutalbum Crane verschijnt in januari 2012. ‘Waar Is Kraan?’ is hierop zijn eerste single. 

Kraantje Pappie woont en werkt in Groningen en is sinds een aantal jaren hard bezig om zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Na het ontdekken van hiphop-muziek van RUN DMC en Bodycount gaat hij zelf experimenteren met rappen. Hij zet in 2008 zijn eerste stap met de release van zijn Clubvoer Mixtape, inclusief een uitverkochte release-party in Simplon in Groningen.

Zijn langverwachte officiële debuut komt in januari 2012 uit. De plaat Crane is volledig geproduceerd door het Drum-n-Bass collectief Noisia. De eerste single is ‘Waar Is Kraan?’. Kraantje Pappie gecombineerd met Noisia is een gouden greep, dit blijkt uit een succesvol en lovend ontvangen optreden tijdens Lowlands 2011. 3voor12 bekroont de show zelfs met een 8.

Kraantje Pappie brengt ook vaak een bezoekje aan de 3FM-studio om in de ochtendshow van Giel de week door te nemen: in rap en roer. Giel geeft hem een beat en Alex gaat los.

In 2012 brengt Kraantje Pappie de EP Semi Bekend uit.

Het album Crane II komt uit in maart 2014. Hiervan verschijnt ondermeer de single ‘Feesttent’ samen met MC Jiggy Dje. Het maken van Crane II is het eerste deel van Kraans afstudeerproject. Van der Zouwen is vijfdejaarsstudent aan de Academie van Popcultuur in Leeuwarden. De rapper combineert zijn carrière met zijn opleiding en besloot af te studeren op zichzelf.

Wilt u meer weten over Kraantje Pappie?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Kraantje Pappie is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Kraantje Pappie.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Kraantje Pappie ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Kraantje Pappie zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Kraantje Pappie

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens