Zangeressen

Maan

Boek Maan bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Maan bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Maan? Neem dan gerust contact met ons op.

Even de balans opmaken: (ruim) een jaar nadat Maan de Steenwinkel The Voice of Holland won, heeft ze haar plek in de Nederlandse muziekwereld overtuigend veroverd. Ze schreef meerdere successen op haar naam en zit alweer vol met spannende nieuwe plannen. Om te beginnen is daar een nieuwe single: (Boy You Almost) Had It All.

Het bijzondere succesverhaal van Maan leest nog steeds als een goed boek. De toen 18-jarige uit Bergen had niet per se een muzikale achtergrond: haar vader en moeder spelen een beetje piano, zelf kreeg ze piano- en dwarsfluitles. Op school deed ze enthousiast mee als er gezongen werd en na het winnen van een plaatselijke talentenjacht met enkele vriendinnen en een pianist ontstond de band Fortuned waarmee Maan optrad op festivals in de buurt. Na het gymnasium besloot ze een tussenjaar te nemen en zich bezig te houden met muziek om te kijken waartoe dat zou leiden. Ze schreef zich in voor de blind auditions voor The Voice of Holland, koos voor Marco Borsato als coach en won.

In een klap was muziek niet langer een hobby, maar haar beroep. Nu is ze een bekende artiest, krijgt uitnodigingen voor premières en leeft van de muziek. In een jaar tijd veranderde haar leven compleet: ze woont sinds enkele maanden op zichzelf in Amsterdam. Maans eerste single Perfect World werd geproduceerd door niemand minder dan Hardwell en kwam nog tijdens het programma uit. Het nummer werd meteen Alarmschijf, vloog de Top 40 in en steeg zowel in de iTunes chart en bij 100%NL door tot nummer 1. Het resultaat: goud! Ook opvolger Ride It, geproduceerd door Jack $hirak (bekend van New Wave, Lil’ Kleine) & Project Money (Mr. Polska, B-Brave) kreeg een plek in de Top 40 en werd goud.

Een goed begin is het halve werk, zegt men. Dat bleek: Maan ging lekker door. Uit een speciaal voor haar georganiseerd writer’s camp kwam een stapel goede songs waarvan ze DJ samen met Jack $hirak uitbracht. Maans volgende, Give You All I Got, werd zelfs uitgekozen als titeltrack van de film Meesterspion. Na alle uptempo nummers was Someone That I Never Knew bijzonder: een gevoelige ballad waaraan ze zelf meeschreef. “Het was mijn eigen gevoel vertaald in een liedje, over het gegeven dat ik nog nooit een echte relatie had gehad, maar wel weet dat er op deze aarde iemand is met wie ik ooit samen zal zijn.” Dat zelf schrijven is ze meer en meer gaan doen. Het is iets waar Maan zich nog verder in wil ontwikkelen.

Vijf singles in je eerste jaar als artiest: niet gek gedaan. De 100% NL Doorbraak Van Het Jaar Award, die ze begin dit jaar ontving, is in goede handen. Ze trad op als gastartiest bij The Voice Kids én de ‘grote’ Voice, waar ze haar eigen singles liet horen, en was te gast in grote televisieshows zoals RTL Late Night, Pauw, Carlo’s TV Café en haar persoonlijke hoogtepuntje: Ik Hou Van Holland. “Daar keek ik altijd naar, nu stond ik zelf tussen de BN-ers!”

Maar Maan deed nog veel meer. Wat haar het meest is bijgebleven uit haar eerste jaar zijn de optredens op grote podia, zoals de Amsterdamse Ziggo Dome: drie keer Holland Zingt Hazes, een optreden met de Jostiband, 538 Live XXL en twee keer Let’s Dance betekent dat Maan al zeven keer het enorme podium daar beklom. Bij het evenement van 538 zong ze voor het eerst haar eigen nummers (“Zó vet, ik zag 17.000 mensen losgaan op mijn nummers!”). Bij Humberto’s Let’s Dance deed ze een Beyoncé-tribute waarmee een droom in vervulling ging. Er volgden nog twee optredens in AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) voor besloten edities van Let’s Dance én zes keer het Rotterdamse Ahoy, voor een gastoptreden tijdens de kersteditie van De Toppers.

Daarnaast zette Maan haar eerste stappen op het presentatiepad, voor Soundcheckers van KPN. Inmiddels is ze hard bezig met trainen voor Dance, Dance, Dance, het RTL-programma waarmee ze in het najaar samen met Kaj van der Voort, tot voor kort een van de hartenbrekers van boyband B-Brave, een team vormt. Ook in het nieuwe seizoen van De Beste Zangers komt Maan voorbij. Voor die twee programma’s koos ze bewust: “Het laatste is muziekgerelateerd, het eerste geeft me de kans om te verbreden. Vorig jaar zat ik bij Dance, Dance, Dance in het publiek, zag de dansen en het leek me geweldig om dat te kunnen. Dat helpt me op het podium.” Daarnaast, vult ze aan, is het een mooie gelegenheid om haar opa en oma, die vroeger een eigen dansschool hadden en Nederlands kampioen stijldansen waren, in ere te houden.

Maar ook de muziek gaat verder. Later dit jaar kunnen we niet een, maar zelfs twee EPs tegemoet zien. Een met de radiovriendelijke uptempo nummers die we inmiddels van Maan gewend zijn, de ander met wat apartere, rustige tracks. Die bedroom jam, The Weeknd vibe-achtige nummers op de laatste vindt ze namelijk óók heerlijk om te maken. Beide EPs komen in elk geval uit voor haar allereerste clubtour in december. Na al haar gastoptredens en die op dorpsfeesten, festivals en besloten evenementen is het tijd voor haar eigen concerten, live met band. “Het wordt de eerste keer dat mensen echt kaartjes voor míj kopen”, kijkt Maan uit naar haar tour. “Ik ben zo benieuwd of de energie anders gaat zijn. Tot nu toe wist ik nooit of mensen echt voor mij komen, dan wel. Hopelijk kennen ze mijn liedjes dan een beetje!”

Hoewel ze veel van haar dromen al heeft bereikt, staan er nog een paar. Zoals een grote zaal als de Ziggo Dome in no time uitverkopen. En in het buitenland optreden, ‘ergens in een lineup tussen Beyoncé en Justin Bieber’, wenst Maan lachend. Met alles wat ze in dit eerste jaar heeft bereikt: wie weet! Maar eerst is daar stap één naar haar toekomst: nieuwe single (Boy You Almost) Had It All. “De inspiratie was mijn eerste keer liefdesverdriet. Ja, dat werkt heel goed…”

Dat ene tussenjaar zijn er inmiddels twee en Maan is niet van plan om binnenkort weer terug te gaan naar school. Het contrast met vriendinnen vindt ze nog steeds grappig: zij naar college, Maan naar de Ziggo Dome. “Hopelijk bestaat mijn hele leven uit tussenjaren, ik vind dit veel te leuk!”

Wilt u meer weten over Maan?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Maan is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Maan.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Maan ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Maan zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Maan

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens