Bands

Racoon

Boek Racoon bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Racoon bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Racoon? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor Racoon zaten Bart van der Weide en Dennis Huige (gitarist van Racoon) in een hardcoregroep genaamd Vict’em. In 1996 besloten ze om te stoppen met de band. Dennis ging gitaar spelen en Bart schreef teksten op de muziek. Vanaf dat moment noemden ze zich Racoon en ze droegen drie liedjes bij aan de verzamel-cd Characters van het Nationaal Pop Instituut.

In 1997 kwam de eerste kennismaking met het akoestische duo met Bart als zanger en Dennis als gitarist. Binnen een paar maanden kwamen twee andere bandleden erbij: Stefan de Kroon (basgitaar) en Paul Bukkens (drums). Racoon bracht een demo uit met de naam It’s an ice cream day. Deze demo werd goed verkocht.

In 1999 speelde Racoon op het muziekfestival Noorderslag. Hierop kregen ze aanbiedingen van diverse platenmaatschappijen en ze tekenden bij S.M.A.R.T.-label van platenmaatschappij Sony. In januari 2000 kwam het debuutalbum Till Monkeys Fly uit, geproduceerd door Michel Schoots (Urban Dance Squad). Binnen een paar maanden was het nummer Feel Like Flying Megahit op 3FM en speelde Racoon op Parkpop en Lowlands. Ook de tweede single Blue Days werd 3FM Megahit.

In de zomer van 2001 dook Racoon de studio in om een nieuw album op te nemen. Dertien nummers kwamen uiteindelijk op het album Here We Go, Stereo. Voorafgaand werd de single Eric’s Bar uitgebracht, een ode aan het café ‘La Strada’ te Goes dat wordt gerund door een goede vriend van de band.

In 2002 werd Racoon gevraagd mee te doen met de Marlboro Flashback Tour, een tournee waarin een bekende Nederlandse band liedjes covert. Racoon speelde nummers vanFaith No More.

Doorbraak

In datzelfde jaar beëindigde Sony het contract met Racoon. Hoewel ze op zoek moesten naar een andere platenmaatschappij, bleven ze op toer. Tijdens een uitzending bij 3FM sloot Racoon een contract met PIAS.

In 2004 produceerde Michel Schoots het derde album van Racoon, dat Another day ging heten. Dit album kwam uit in april 2005 en stond ruim anderhalf jaar in de hitlijsten. Door dit album werd Racoon nóg bekender in Nederland. Ook bracht dit album een van de grootste hits van Racoon, Love you more, voort. Andere singles van dit album zijn Happy family, Laugh about it en Brother.

Omdat Love you more in 2005 de vaakst gedraaide single op radiozender 3FM was, werd deze in 2006 bekroond met de Schaal van Rigter.

In 2006 was Racoon een van de meest geboekte acts op de Nederlandse festivals. Op Pinkpop was de band te zien op het hoofdpodium. Het jaar werd afgesloten met een nagenoeg uitverkochte theatertournee.

In januari 2007 was Racoon, net als het jaar daarvoor, te zien tijdens de concerten van De vrienden van Amstel LIVE in Ahoy, Rotterdam. Eind 2007 volgde de eerste tournee in de VS, waar de band bijna een maand lang het voorprogramma vormde van The Lemonheads.

In het voorjaar van 2008 verscheen het vierde album, getiteld Before you leave. Het werd op 29 februari 2008 gepresenteerd in de trein en met een kort optreden in de hal van Utrecht Centraal Station. De eerste single van dit album, getiteld Lucky all my life, kwam op 29 januari uit, maar was in de week daarvoor al uitgeroepen tot Megahit op Radio 3FM. Met de bijbehorende videoclip had Racoon een wereldprimeur: de eerste interactieve videoclip (i-clip). Later werden de nummers Clean Again, Before You Leave en My Town nog uitgebracht als single, maar deze werden helaas geen hit.

In maart 2011 kwam de single No Mercy uit, vooruitlopend op het album Liverpool rain dat op 6 mei werd uitgebracht. Dit album werd geproduceerd door de Belgische producer Wouter Van Belle. In de videoclip No Mercy speelt de Nederlandse professionele pokeraar en oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo mee. De single werd een gigantische hit in de zomer van 2011. In de maanden juni en juli kreeg het nummer de meeste airplay op de Nederlandse radio. Eind augustus kwam de tweede single uit, Took A Hit, die ook meteen Megahit was op 3FM. In november kwam de derde single Don’t Give Up The Fight uit. De opbrengst van deze single gaat naar Stichting Jayden. Voor de film Alles is familie uit 2012 schreef Racoon hun eerste Nederlandstalige nummer Oceaan. In 2013 was Racoon gevraagd een themanummer te schrijven voor Serious Request, daarmee stemden ze in en ze kwamen met het nummer Shoes Of Lightning.

Wilt u meer weten over Racoon?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Racoon is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Racoon.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Racoon ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Racoon zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Racoon

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens