Zangeressen

Tamara Tol

Boek Tamara Tol bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Tamara Tol bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Tamara Tol? Neem dan gerust contact met ons op.

Op jonge leeftijd zong Tamara Tol in een kerkkoor en volgde zij muziekles. Later, in haar tienerjaren, zong zij bovendien in plaatselijke bandjes. In 1990 deed Tol mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman als Linda Ronstadt met Desperado. Een paar weken later zong ze in het TROS-programma Vocaal Centraal met als hoofdgast BZN een nummer van deze band samen met haar nichtjeRosemarie Koning. Voor die gelegenheid noemden ze zich T-Rose.
Kort daarop, in 1991, ging ze met Ben Hendriks het duo Ben & Tamara vormen. In 1994 werd een CD uitgebracht “Love is the only way” en werden enkele singles uitgebracht. Een hoogtepunt in die periode was dat het duo een optreden had in het voorprogramma van de concerttour van “The bold and the beautiful” in Ahoy.
Nadat de twee in 1995 uit elkaar gingen deed Tol in 1999 mee aan het Nationaal Songfestival met de ballad “Coming Home”, die door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp speciaal voor haar werd geschreven. Ze eindigde toen als vierde met 83 punten.
De laatste jaren heeft zij zich toegelegd op het Nederlandstalige lied. Haar liedjes “Jouw dag”, “Zeg het met bloemen”, “Liefde van vroeger” en “Hola” kwamen in de Single Top 100. In april 2007 verscheen haar dubbelalbum Zeg ’t met bloemen. In april 2008 werd haar Duitstalige single “Hola” in Duitsland uitgebracht en in juni 2008 bracht ze “Ik wil jou liefde zijn” op de markt, op de melodie van “Why tell me why” van Anita Meyer. Het Duitse album “Ich will leben” dat in 2009 uitkwam is door meerdere Duitse zenders album van de week geweest. Tot op heden brengt ze nieuwe singles uit in Duitsland en Nederland en is ze bezig met nieuwe projecten.
Tamara Tol heeft meerdere malen in Nederland en buitenland opgetreden voor de Nederlandse militairen. Zo is ze o.a. in Bosnië, Kosovo, Cyprus en Afghanistan geweest. In 2009 op de Lenteflora in Creil (N.O.P.) heeft zij een rode tulp gedoopt, die de naam “Tamara’s Song” kreeg.
In april 2013 deed Tamara Tol mee aan het tv programma “Bloed, Zweet & Tranen” Ze zong het lied “Samen zijn” van Willeke Alberti. Ze deed het zo goed dat ze enige tijd op de “hotseat” heeft gezeten.
In juni is Tamara Tol overgegaan naar een nieuwe platenmaatschappij, 15 augustus kwam daar de single “Kom, laten de glazen klinken” uit. Het is een verrassende nieuwe stijl.
In 2014 deed Tamara Tol mee aan de voorrondes van “Hollandse Nieuwe” die ze won en daarmee werd uitgenodigd voor vier maal in een uitverkochte “Arena” de “Halftime show” te doen bij de “Toppers”.

Wilt u meer weten over Tamara Tol?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Tamara Tol is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Tamara Tol.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Tamara Tol ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Tamara Tol zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Tamara Tol

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens