Oktoberfest

Tony Marshall

Boek Tony Marshall bij Diamonds Entertainment. Wanneer u Tony Marshall bij Diamonds Entertainment boekt, bent u verzekerd van een geslaagd evenement. Heeft u vragen over het boeken van Tony Marshall? Neem dan gerust contact met ons op.

Tony Marshall werd in Baden-Baden als Herbert Anton Hilger geboren. Hij studeerde muziek in Freiburg en Karlsruhe en slaagde in 1965 voor het staatsexamen voor operazanger aan de Muziekhogeschool van Karlsruhe. In 1962 huwde hij met zijn jeugdliefde Gabrielle. Hij werd al vlug vader en in een interview liet hij zich eens ontvallen, dat zijn familie zou verhongeren, ware hij operazanger geweest. Dan maar meewerken in de firma van zijn schoonouders en croupier zijn in het casino van Baden-Baden. In 1966 won hij een zangwedstrijd, wat hem een platencontract opleverde. Hij trachtte aanvankelijk met vertalingen van Franse hits aan de bak te komen, maar dat leverde niet het gewenste succes op.  Dat veranderde echter in 1971, toen hij opgemerkt werd door de Berlijnse muziekproducer Jack White. Deze had in Polynesië een volksliedje gehoord en er een Duitse tekst “Schöne Maid” opgezet. Het vervolg kent u, het werd een miljoenenhit en in Duitsland de meest verkochte plaat van 1971. Begin 1972 was het ook een reuzehit in de Benelux. Het stond 11 weken in de hitparade en bereikte de 2de plaats. Tony was plots de vrolijke Frans geworden, die iedereen liet meezingen. Andere meezingers volgden zoals “Komm’ gib’ mir deine Hand” en “Ich fang für euch den Sonnenschein”. Net als Matthias Reim belegde hij zijn met “Schöne Maid” vergaarde kapitaal in onroerend goed in de voormalige DDR, hij verloor alles. Dat is wellicht de reden, dat hij tot op heden als zanger-entertainer is blijven optreden.

Wilt u meer weten over Tony Marshall?
Bel ons op +31 (0)73 785 16 28 of vul het contactformulier in. Direct boeken kan ook!

Disclaimer

Aan de samenstelling van deze informatieve pagina over Tony Marshall is de grootste aandacht besteed. Diamonds Entertainment aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid over de juistheid en volledigheid hiervan, danwel voor direct of indirect geleden schade ten gevolge van handelen of nalaten op basis van de informatie op deze pagina van Tony Marshall.

Diamonds Entertainment behoudt zich het recht voor de informatie van deze pagina over Tony Marshall ten allen tijde aan te passen of te verwijderen. Alle vermeldde prijzen op deze pagina over Tony Marshall zijn indicatief, exclusief Buma heffingen en onder voorbehoud van prijswijzigingen en/of typefouten. Op al onze diensten zijn onze algemene voorwaarden en ons privacybeleid van toepassing.

Informatie & boekingsformulier
Tony Marshall

Boeking en offerteformulier

Gegevens van het optreden

Contactgegevens